Ljubav

07. 05. 2021. 21:31 0

Prijatelj za seks: Ne zavaravajte se, nikad ne bude tako

Zbog ovakvog odnosa, koji najčešće počinje iz obične zabave, ali neretko završava razvijanjem emocija s jedne strane mogu patiti oba "prijatelja".

Bez večere, bez bioskopa i odmah bez odeće - to su prijatelji s povlasticama. Ako uživate u slobodnom statusu, neobvezan seks s dragim prijateljem za kojeg nikad niste poželeli da vam postane partner može doneti zabavne trenutke.

Koliko dobro poznajete i osluškujete sebe, toliko dobrog može doneti usputni seks.

Međutim, podjednaka je i opasnost od loših osećanja, upozoravaju psiholozi.

Prva zabluda je uveravati se da ste samo u avanturističkom raspoloženju, a zapravo žudite za bliskošću i podrškom.Tada, posle usputnog seksa (koliko god dobar bio) sledi tupost jer nedostaje emocionalne povezanosti, napominju psiholozi. Mudro je i izbegavati lečenje slomljenog srca seksom s nekim trećim.

Emocije su tada toliko uzburkane da se osećaj tuge može samo produbiti, savetuju psihijatri.

Iako usputne vratolomije s nekim tko vam je blizak imaju čari, zapitajte se zašto stojite u mestu. Održavajući vezu koja to zapravo nije podsvesno zatvarate vrata novim prilikama.

Svaki odnos trebalo bi da odražava osobu i njegove emocije, a kada se takva iskrenost postigne - sledi veliko zadovoljstvo.

Ako niste emocionalno ravnopravni, sledi tuga

Jedna od zamki neobveznog seksa s prijateljem je i to da on počne da vam se sviđa. Tada se "odnos snaga" menja jer više niste emocionalno ravnopravni, a vi rizikujete povređena osećanja ako on i dalje misli da je sve po starom.

Zbog prijatelja za seks prestaje potraga

Iako može biti praktično imati zgodnog prijatelja koji vam je uvek na raspolaganju, lako dostupan seks svejedno vam odvlači pažnju i oduzima vreme koje biste možda proveli u upoznavanju novih ljudi. Važno je da zbog prijatelja s povlasticama ne zapostavite izlaske s drugima.

Čisto fizičkim odnosom učite se negiranju emocija

U ovakvom odnosu, u kojem su "emocije zabranjene", mozak se nauči da diže "zid" i negira osećanja, upozoravaju psiholozi. To je odbrambeni mehanizam kojim se štitite od povređenosti. Problem nastaje kad upoznate nekog novog kome se ne možete otvoriti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati