Ljubav

Direktno.rs [ Izvor: Your Tango ]

23. 06. 2020. 17:41 0

Šest razloga za DISTANCIRANJE muškaraca: Reagujte!

Iako oni žele da stalno budete uz njih, neki muškarci se plaše da će žena početi da ih kontrolišu i da im brljaju po odnosima sa prijateljima. Zato drage dame, dajte im malo prostora za sebe.

Iako nema dokaza da su muškarci ti koji se prvi distanciraju u ljubavnim vezama, stručnjaci za odnose potvrđuju da će se jači pol udaljiti čak i kada sve deluje savršeno.

Četiri stručnjaka iz “Your Tango” pokušali su da odgonetnu zašto muškarci u različitim fazama ljubavne veze dobijaju potrebu da se distanciraju, a sva četiri stručnjaka za odnose i komunikaciju napominju da je takvo ponašanje “potpuno normalno”.

- Koliko god to delovalo zastrašujuće za žene, njihovo distanciranje ne mora nužno da znači da su izgubili interesovanje. U stvari, možda je baš suprotno. Iako će žene obično svaliti svu krivicu na sebe, problem može biti i u muškarcu. Možda mu nedostaje testosterona, možda se boji svojih osećanja ili se možda uvek plašio vezivanja - stručnjaci su objasnili da postoje saveti koji ženama mogu da pomogne u ovakvim situacijama.

Dajte mu prostora ... ali ne previše

Jedan od glavnih razloga zašto se muškarci povlače je nedostatak testosterona.

Maženje ženama povećava nivo estrogena, ali problem je što to čini isto i za muškarce. Dok estrogen smiruje žene, on stvara dodatni stres kod muškaraca jer smanjuje i nivo testosterona.

Pustite ga da radi “muške stvari” da podigne nivo testosterona i on će vam se vratiti spreman za sve. Ipak, nemojte se potpuno povući jer će tada biti zbunjen i pomisliće da ga i ne želite više.

Ne žurite

Mnogi muškarci moraju sebi da objasne da zbog žena i veze moraju da se odreknu samačkog života.

Mada, drage dame i vi morate da se malo suzdržite. Ako im ne date šansu da se polako prilagode, već odmah na prvom izlasku počnete priču o zajedničkoj budućnosti, jednostavno ćete im biti odbojni. Budite strpljive.

Oboje neguju vlastiti društveni život

Iako oni žele da provode što više vremena sa vama, morate da shvatite se plaše da ćete početi da ih kontrolišete. Čak i ako je on vaš "centar sveta", ne dozvolite da se taj svet vrti samo oko njega.

Ohrabrite ga da izađe sa prijateljima ili ih pozovite u goste, a za to vreme vi izađite sa svojim prijateljima.Ponekad platite večeru ili piće

Bez obzira jesu li u pravu ili ne, muškarci često brinu o tome da li bi žene mogle biti zainteresirane samo zbog novca. Pokažite mu da ga vas ne zanimaju samo materijalni pokloni i ponudite mu da ga izvedete na večeru.

Budite maštoviti u spavaćoj sobi

Većina momaka želi da se poveže sa nekim sa kim mogu da spavaju i pored koga će voleti budu. Ali uvek postoji neprijatnost zbog činjenice da više nikada neće doživeti uzbuđenje zbog seksa sa nekom drugom ženom.

Zato pokušajte da seks učinite zanimljivim. Promenite poze ili pokušajte da mu ostvarite neke fantazije tako da ne upadnete u dosadnu rutinu.

Najvažnije: Ne trčite za njim

Ako ode, poradite na sebi, radite ono što vas čini srećnom i isprobajte neke stvari koje ste oduvek želeli.

Čak i kada smo u posvećenim i zdravim vezama, ponekad nam je svima potreban odmor, a činjenica da se on povukao ne znači da vam nije "suđeno". Dajte mu šansu da ostane sam na neko vreme.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati