Ljubav

Direktno.rs

03. 05. 2020. 16:26 0

Često sanjate bivše u poslednje vreme? Ne brinite!

Otkad je koronavirus u potpunosti promenio naše živote, mnogi su primetili da su im snovi živopisniji nego ikad pre. Jedno istraživanje pokazalo je da u odnosu na prošlu godinu ljudi na Guglu mnogo češće traže odgovor na pitanje "zašto stalno imam čudne snove" i "zašto stalno ružno sanjam".

Stručnjaci su već objasnili kako ova pojava nije nimalo neobična jer se naš svet u kratkom roku okrenuo naopačke, što je mnogima bio šok - i za um i za telo.

U našim snovima tako se često odražavaju brige povezane s pandemijom, ali se i pojavljuju neke osobe koje tamo nismo očekivali - poput bivših partnera.

Ako ste i sami u snovima u poslednje vreme viđali bivšeg partnera, znajte da niste sami. Među Britancima je sprovedeno istraživanje koje je pokazalo da se pretraživanje pitanja "zašto sanjam bivšeg/bivšu" povećalo za neverojatnih 2.450 odsto u odnosu na prošlu godinu.

A, zašto se to događa? Naravno da ne postoji jedan, konačan odgovor, ali ako se u obzir uzme trenutna situacija, u kojoj se naš život zbog pandemije drastično promenio, naši bivši u snovima metaforički predstavljaju nedostajanje i tugu za prošlim, lepim vremenima, koja su ostala iza nas.

I sada, i inače, dobro je znati da je za snove u kojima se pojavljuju naši partneri bitan kontekst - nisu bitni oni, nego ono što predstavljaju.

Bivši u snovima mogu da se pojave i kada smo u srećnoj vezi i to najčešće ne znači da želimo tu osobu natrag u svoj život.

Naravno, šta tačno bivši predstavlja u snu zavisi od samog sna, jer nije svaki isti, ali oni su pre svega simbol nečega.

Na primer, mnogi se nakon sna o bivšem partneru probude s mišlju da im ta osoba možda nedostaje. Stručnjaci za snove tvrde da vam verojatno ne nedostaje bivši, nego nešto u vezi sa tim kakav ste vi osoba bili kada ste bili s njim.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati