Kuhinjica
16. 03. 2022. 06:00 0
Hrskave domaće lanene pločice
Ukusnije su od kupovnih, a što duže stoje, to su lepše.
Lanene pločice odličan su izbor i u vreme posta. Možete odjednom napraviti veću količinu i držati ih u metalnoj kutiji kako bi sačuvale svežinu i hrskavost.
Sastojci:
300 gr integralnog brašna
150 gr heljdinog brašna
2 dcl kisele vode
ravna kašika soli
100 gr posnog margarina
prstohvat soda bikarbone
50 gr semena susama
50 gr lanenog semena
Priprema:
Pomešajte brašno, so i sodu bikarbonu, dodajte margarin koji je odstajao na sobnoj temepraturi, a onda i kiselu vodu, pa umesite čvrsto testo. Ostavite testo da odstoji pola sata, pa ga na radnoj površini razvucite oklagijom na debljinu od nekoliko milimetara. Nožem ga isecite na trake, a potom i na pločice željene veličine.
Da bi pločice izgledale kao one kupovne, možete da se poslužite lenjirom pre nego što počnete da sečete testo - tako ćete biti sigurni da će svaka pločica biti iste širine.
Pločice poređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje, obilno ih pospite susamom i lanenim semenom, pa pecite na 180 stepeni petnaestak minuta.
Komentari 0
ostavi komentar