Kuhinjica
12. 03. 2022. 07:00 0
Domaći hleb punjen sirom
Mekano testo, a korica krckava - zaboravićete na kupovni kada ga probate.
Uživajte u domaćem mirisnom hlebu.
Sastojci:
250 ml mleka
kockica kvasca
1 kašičica šećera
800 g brašna
100 g maslaca
100 ml jogurta
3 jajeta
300 g sira
1 kašičica soli
Priprema:
U činiji pomešati 200 grama brašna sa kvascem, malo zagrejanim mlekom i šećerom. Dobro promešati i pokriti na 20 minuta da kvasac malo nadođe. Zatim dodajte 60 grama otopljenog putera, jogurt, 2 jajeta i so. Dodajte preostalo brašno. Zamesiti meko testo. Pokrijte i ostavite da odstoji još 20 minuta.
Podeliti testo na 4 dela. Svaki deo razvaljajte u okrugli oblik. Prvi deo premažite otopljenim puterom i pospite rendanim sirom. Stavite drugu i ponovo premažite puterom i pospite rendanim sirom. Postavljamo i treći deo i nastavljamo kao i ranije. Na kraju stavljamo četvrti deo. Nakon što složite sve delove jedan na drugi, isecite na trake širine 2 prsta. Uvijte ih i poređajte u pleh podmazan otopljenim puterom. Pokrijte tepsiju i ostavite hleb da naraste 20 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 °C 45 minuta.
Komentari 0
ostavi komentar