Kuhinjica

03. 03. 2022. 06:52 0

Domaće kalcone punjene bolonjeze sosom

Italijanska kuhinja obožavana je širom sveta, a pored pice i paste koje su većini omiljeno jelo, kalcone su takođe čest izbor. Mogu da posluže i za doručak ili za večeru, a možete ih puniti filom po želji. Mi vam donosimo kalcone punjenje sosom za bolonjeze, a priprema uopšte nije komplikovana.

Sastojci:

Za testo:

220 ml mlakog mleka
1 kašika suvog kvasca
1 belance
60 ml ulja
400 g brašna
kašičica soli
kašičica šećera

Za punjenje:

300 g mlevene junetine
1 luk
150 g mocarela sira
150 g rendanog kačkavalja
200 ml pasiranog paradajza
maslinovo ulje
origano
so, biber

Priprema:

U činuju stavite kvasac, dodajte toplo mleko, kašičicu šećera, belance i ulje, pa sve dobro izmešajte ručnom mutilicom. Lagano dodajte brašno i so, a potom zamesite glatko testo. Pokrijte i ostavite oko sat vremena da nadođe. Za to vreme pripremite fil za punjenje. Na maslinovom ulju zagrevajte pasirani paradajz, začinjen origanom. Kada krene da ključa kuvajte par minuta pa sklonite sa vatre. Crni luk propržite na ulju da zastakli, dodajte mleveno meso i žačine po ukusu, pa dinstajte dok meso ne porumeni. Ostavite da se ohladi.

Kada je testo nadošlo izvadite ga na radnu površinu i podelite na 15 jednakih delova. Svaki deo razvucite oklagijom na oko pola santimetra debljine. Prvo premažite sa paradajz sosom, potom stavite mleveno meso, a preko rendani kačkavalj i mocarelu. Testo preklopite, pa prstima ivice dobro spojite, da fil ne bi iscureo prilikom pečenja. Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Pokrijte krpom i ostavite da "odmore" 15 minuta. Pre pečenja po želji ih premažite žumancetom i pospite susamom. Peći na 180 C oko 20 minuta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati