Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

07. 01. 2022. 06:23 0

Božićna pogača: Najjednostavniji tradicionalni recept

Česnica se prema tradiciji mesi rano ujutru, 7. januara. Za doručak se porodica okuplja i tada se lomi pogača.

Sastojci:

1 kg brašna,

1/2 l mleka,

1 kocka svežeg kvasca,

2 jaja,

malo soli.

Priprema: Za početak u malo mlakog mleka rastopite kvasac. Dodajte jedno umućeno jaje. Posolite i mešajte uz postepeno dodavanje brašna, takođe dolivajte preostalo mleko kako bi se dobilo glatko testo.

Nakon što ste testo dobro izmesili, pokrite ga čistom krpom i ostavite da naraste. Kad počne da narasta, izručite ga na dasku za mešenje i blago premesite. Oblikujte je kao pogaču i ubacite novčić.

Stavite česnicu u podmazan pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, a posle deset minuta smanjite na 170 stepeni i pecite dok ne bude gotova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Inflatorno zakucavanje

Zoran Živković [20.05.2022.]




Anketa

Plaćate li redovno mesečne režije?

Rezultati

Video dana

bacanje kladiva ili ritmička gimnastika?