Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

07. 01. 2022. 06:23 0

Božićna pogača: Najjednostavniji tradicionalni recept

Česnica se prema tradiciji mesi rano ujutru, 7. januara. Za doručak se porodica okuplja i tada se lomi pogača.

Sastojci:

1 kg brašna,

1/2 l mleka,

1 kocka svežeg kvasca,

2 jaja,

malo soli.

Priprema: Za početak u malo mlakog mleka rastopite kvasac. Dodajte jedno umućeno jaje. Posolite i mešajte uz postepeno dodavanje brašna, takođe dolivajte preostalo mleko kako bi se dobilo glatko testo.

Nakon što ste testo dobro izmesili, pokrite ga čistom krpom i ostavite da naraste. Kad počne da narasta, izručite ga na dasku za mešenje i blago premesite. Oblikujte je kao pogaču i ubacite novčić.

Stavite česnicu u podmazan pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, a posle deset minuta smanjite na 170 stepeni i pecite dok ne bude gotova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati