Kuhinjica

Direktno.rs

04. 09. 2021. 15:30 2

Gordon Remzi u Istri: "Pašteta od ugora je prava poslastica"

Najbolji kuvar među avanturistima, vlasnik 12 Mišlenovih zvezdica, ali i nominacije za nagradu Emi kao i priznanja BAFTA, britanska TV zvezda Gordon Remzi (54), od 29. avgusta, vratio se na kanal Nacionalna Geografija, sa trećom sezonom kulinarskog serijala "Skriveni ukusi sveta" (nedeljom u 21.00).

Remzija smo voleli da mrzimo u "Paklenoj kuhinji", gubili smo apetit uz njegove "Kuhinjske košmare", i preznojavali se sa sirotim vlasnicima hotela dok im je u svom rijalitiju "Hotel iz pakla" delio lekcije iz ugostiteljstva. Ipak, u novoj emisiji, Gordon nas već treću sezonu oduševljava putopisnim zapisima iz raznih kutaka naše planete u kojima je našao inspiraciju za svoju "kuhinju", a gledaocima omogućio da otkriju kulture i običaje o kojima nisu ni sanjali.

- Ove godine sam posebno zadovoljan emisijom zbog toga što u većini zemalja koje smo posetili nikada nisam bio. Na "meniju" su nam se ovog puta našli specijaliteti prelepih i jedinstvenih zemalja poput Portorika, Portugala, Hrvatske, Islanda, Meksika, Teksasa. Zaista smo napravili pravi gurmanski urnebes - poručio je poznati kuvar, dodajući da će neke od ukusa koje je poneo sa ovog TV putovanja pamtiti celog života.

- Kada upoznajete kuhinju nekog naroda, u stvari oktrivate mnogo o kulturi, tradiciji i običajima tog naroda. Kada odemo u neku zemlju, mi tada sve radimo kao što to rade ljudi koji tu žive. Zemlja koja mi je bila pravo otkrovenje, baš zbog toga što se nalazi u Evropi, a za mnoge je prava egzotična destinacija, je Hrvatska. Tu sam sa poznatim hrvatskim kuvarom Davidom Skokom pecao ugore i probao sjajnu paštetu od ove ribe.

Nisam mogao da verujem da taj tip ribe može dati takvu poslasticu. Naravno, za sve su zaslužni trikovi istarskih kuvara koji sa morem žive već vekovima - ne krije Remzi oduševljenje našim komšilukom, a mi se nadamo da će se u nekom od narednih serijala otisnutu u avanturu i put Srbije.

Do tad, u novim epizodama aktuelne sezone gledaocima donosi neke od najneobičnijih "zalogaja" sa svih meridijana sveta. A evo koji je najteže, a koji najslađe "progutao".

- Islandski specijalitet fermentisanu ajkulu najduže ću pamtiti, jer se najteže "spira sa jezika". U principu, to je šunka od posebnog tipa ajkule čije je meso u sirovom obliku, pa čak i posle regularne termičke obrade otrovno. Izaziva simptome poput pijanstva. Mene baš nije preterano oduševio, ali me je zato raspametio islandski paprikaš od jelena. Senzacionalan ukus - zaključuje Remzi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati