Kuhinjica
03. 08. 2021. 05:24 0
Limun čizkejk: Mirisan, sočan, savršen...
Osvežavajući kiselo-slatki zalogaji koji uvek prijaju, a naročito u vrelim letnjim danima.
Sastojci:
500 g čajnih kolutića,
150 g maslaca,
500 g nemasnog sirnog namaza,
3 jaja,
2 vanilin šećera,
150 g šećera,
1 kašika gustina.
Za limun krem:
2 jaja,
300 g šećera,
50 ml sveže isceđenog soka od limuna,
100 g maslaca.
Priprema: Maslac rastopite i umešajte u mleveni keks. Ujednačite i kašikom oblikujte koru u kalupu od 26 cm, koji ste prethodno obložili folijom ili papirom za pečenje. Koru pecite oko deset minuta na 250 stepeni. Izvadite i smanjite rernu na 150 stepeni. Dok se kora peče izmutite sve sastojke za krem od sira. Izlijte ga u kalup i vratite u rashlađenu rernu, na 150 stepeni, da se peče jedan sat. Krem će malo da se podigne i odmah nakon toga isključite rernu, malo oškrinite vrata i ostavite kolač da se hladi. Ako budete čekali da kolač porumeni, prepeći će se i popucati. Za limun krem izmutite jaja i šećer i u to dodajte sok od limuna. Kuvajte desetak minuta na umerenoj vatri, dok se ne zgusne, kao ređi puding, da ne bude pregusto. Sklonite s vatre i rastopite maslac u kremi. Kremu od limuna prelite preko prohlađenog kolača i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Zatim ga stavite u frižider i po želji ukrasite pre serviranja.
Komentari 0
ostavi komentar