Kuhinjica
14. 09. 2025. 07:00 0
Čizkejk s jabukama! Poslastica koju ćete obožavati
Ako volite čizkejk, onda će vam se dopasti varijanta sa jabukama, koja je osvežavajuća i lagana.
Sastojci:
250 g keksa
100 g otopljenog putera
dve jabuke
150 g šećera
250 g masnijeg neslanog krem sira
šolja šećera
šećer u prahu, vanilin-šećer, cimet
tri žumanceta
Priprema:
Kuvajte šećer sa decilitrom i po vode dok ne počne da vri. Jabuke oljuštite i isecite na kockice. Spustite u šećerni sirup, poklopite i kuvajte još pet minuta. Isključite vatru i neka ostanu još pet minuta poklopljene. U blenderu izmrvite keks i dodajte otopljen puter.
U modlu za pečenje stavite smesu i obrnutom kašikom izravnajte i utapkajte smesu. Poređajte jabuke preko kore. Umutite žumanca prvo sa šećerom, pa nastavite mućenje kad dodate sir i vanilin-šećer. Lepo sjedinite i prelijte time kolač.
Stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni, pa smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite oko 45 minuta. Ohladite kolač i pospite šećerom u prahu, a po želji i cimetom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentari 0
ostavi komentar