Kuhinjica
18. 07. 2021. 07:47 0
Američka pita sa borovnicama i malinama
Izuzetno sočni i ukusni zalogaji.
Sastojci:
225 g brašna,
100 g putera,
1/2 kašičice soli,
1/2 kašičice šećera,
1 kašika jabukovog sirćeta,
3-5 kašika hladne vode.
Za punjenje:
500 g borovnica,
300 g malina,
175 g šećera,
50 g gustina,
1 kašika limunovog soka,
1 belanac,
1 kašika braon šećera,
1 kašičica ekstrakta vanile.
Priprema: Promešajte brašno, šećer i so, dodajte puter isečen na kocke i jabukovo sirće, pa polako dodavajući hladnu vodu zamesite mrvičasto testo. Testo sipajte na blago pobrašnjenu površinu i utapkajte u krug, pa ga zavite u providnu foliju i ostavite u frižider da se “odmori” sat vremena. Za to vreme spremite fil. Borovnice, maline, gustin, šećer i ekstrat vanile dobro promešajte i sjedinite. Razvite ohlađeno testo prečnika oko 35 centimetra i stavite u kalup za tart prečnika 23 centimetra, tako da vam krajevi vise preko kalupa. Sipajte pripremljeni fil, uvite stranice koje vise, premažite ih umućenim belancetom, pospite braon šećerom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko sat i deset minuta. Poslužite toplo sa kuglom sladoleda od vanile.
Komentari 0
ostavi komentar