Kuhinjica
11. 07. 2021. 06:50 0
Super ideja za nedeljni ručak: Ćufte na povrću
Idealan letnji obrok izgleda baš ovako...
Sastojci:
1 veća tikvica,
1 veći plavi paradajz,
300 g mlevene piletine,
2 parčeta tost hleba,
1 jaje,
so,
mešavina suvog začina,
2 čena belog luka,
po potrebi voda,
po potrebi jogurt sa 0 % mm,
maslinovo ulje.
Priprema: Natopite hleb sa malo vode, pa ga sjedinite sa mlevenim mesom, dodajte suvi začin po ukusu, jaje i izgnječeni beli luk. Ovu smesu ostavite dva sata u frižideru. Tikvice i plavi paradajz dobro operite i isecite na kocke. Posolite povrće i ostavite ga dok pripremite ćufte. Od smese za ćufte napravite loptice i malo ih spljoštite. Uzmite vatrostalnu posudu i po dnu je premažite uljem, stavite povrće bez odbacivanja vode koju je pustilo i po vrhu povrća složite pripremljene ćufte da ga prekriju. Dodajte vode tako da je bude u visini polovine pripremljenog ručka, preko dolite jogurt da sve prekrije i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Na polovini pečenja okrenite ćufte. Ručak je gotov kad sva tečnost uvri, a ćufte se blago zarumene. Poslužiti toplo uz salatu po želji.
Komentari 0
ostavi komentar