Kuhinjica
11. 06. 2021. 06:00 1
Testenina sa čeri paradajzom i parmezanom
Jednostavna i veoma ukusna testenina sa čeri paradajzom.
Sastojci:
1 pakovanje testenina po izboru
1 kašika paradajz pirea
1 manja sveža crvena paprika
2 kašike maslinovog ulja
so, biber
1 crni luk
1 sveža zelena ljuta paprika
2 čena belog luka
1/2 kg čeri paradajza
1 struk svežeg bosiljka
parmezanPriprema:
U manjoj šerpi upržite paradajz pire i dodajte izrendanu svezu crvenu papriku. Dolijte 250 ml vode i pustite da se krčka dok ne dobijete fini sos. Posolite i pobiberite.
U dubljem tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk iseckan na tanke kolutiće. Zatim dodati izgnječen beli luk i zelenu ljutu papriku isečenu na kolutiće.
Čeri paradajz iseći na pola, a bosiljak na sitno i dinstati sa ostatkom smese. U tiganj izliti sos i krčkati par minuta. Pastu skuvati neposredno pre jela, ocediti i dodati u tiganj. Izmešati sa sosom i servirati.
Komentari 1
ostavi komentar