Kuhinjica
17. 05. 2021. 07:11 0
FANTAZIJA: Aromatični hleb sa belim lukom
Brza priprema i aroma belog luka su ono što ovaj hleb čine specifičnim.
Sastojci:
100 ml mlake vode
200 ml mleka
100 ml ulja
30 g kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
800 g brašna +/-50gr.
Za fil:
150 g putera
50 g peršuna
5-6 čenova belog luka
Za premazivanje:
1 žumance
2 kašike mlekaPriprema:
Izdrobite kvasac, pa dodajte mlaku vodu, šećer i dve kašičice brašna. Dobro promešajte i ostavite da se aktivira nekoliko minuta.
Dodajte postepeno brašno, a ulje, so i mleko sipajte. Umesite testo. Namažite posudu ulje, stavite testo, pokrijte i ostavite da odstoji.
Pripremite fil tako što ćete margarin blago otopiti, pa dodajte seckani peršun i rendani beli luk.
Na nauljenoj površini podelite testo na dva dela. Razvucite testo testo u obliku pravouganika. Namažite filom i urolajte. Rolat presecite na pola, nemojte od vrha i napravite pletenicu. Od druge polovine testa uradite isto. Nauljite tepsiju ili obložite pek papirom i prebacite testo. Ostavite da malo naraste.
Umutite jaje sa mlekom i premažite testo. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 20-30 minuta.
Komentari 0
ostavi komentar