Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

15. 05. 2021. 08:02 0

Uštipci na kojima smo odrastali

Očas posla za doručak ili kad god vam se jedu. Mogu se jesti sa slanim ili slatkim.

Sastojci:

4 jaja

200 ml mleka

200 ml vode

500 g brašna

pola kašičice soli

1 prašak za pecivo (10 g)

ulje za prženje (ne treba puno, nije duboko prženje)Priprema:

Kratko umutiti jaja, dodati mleko, vodu, so, brašno, prašak za pecivo. Umutiti sve mikserom. U tiganj staviti malo ulja, zagrejati pa kašikom spuštati testo. Peći na srednjoj temperaturi s obe strane. I to je to. Uživajte!

Jedna jednostavna napomena ako ste početnik.

Kašiku pre prvog spuštanja testa u ulje možete malo umočiti u ulje pa tek onda u testo, tako će lako sići sa kašike. Ili poslužiti se drugom kašikom da bi spustili testo u tiganj. Ne treba prepuniti kašiku, uštipci narastu tokom prženja.

Obavezno smanjiti temperaturu ringle jer će brzo spolja izgoreti a iznutra ostati nepečeno.

Ako želite jesti slatke u testo možete staviti vanilin šećer i koricu limuna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Vaše pravo da...

Zoran Živković [16.06.2021.]


Video dana

Rokenrol nema granice

Anketa

Koje voće/povrće je najbolje za vrele dane?

Rezultati