Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

14. 05. 2021. 05:39 0

Kolač sa jabukama, kruškama i hrskavim biskvitom

Priprema je brza, treba samo da sačekate da se ispeče.

Sastojci:

2 kruške

2 jabuke

2 jaja

50 g šećera

kašičica soli

kašičica vanilin šećera

100 ml mleka

30 g putera

70 g brašna

7g praška za pecivo

Za biskvit:

40 g brašna

20 g putera

10 g šećera

1 kašika vanilin šećeraPriprema:

Umutiti jaja pa dodati so, šećer i vanilin šećer pa mutiti još malo. Sipati mleko i rastopljen maslac pa opet mutiti. Zatim dodati brašno sa praškom za pecivo pa opet mutiti.

Kruške i jabuke isecite na komade srednje veličine i dodajte u prethodnu smesu. Sve lepo promešajte. U podmazan i pobrašnjen pleh rasporedite smesu. Pecite u rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Sastojke za biskvit pomešajte rukama u jednoj posudi da dobijete nešto nalik zrnastoj strukturi. Tu smesu zatim kroz cediljku pospite preko gotovog voćnog dela. Vratite onda sve u rernu na još 20 minut. Gotov kolač ostavite na sobnoj temperaturi tri sata pa služite.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Vaše pravo da...

Zoran Živković [16.06.2021.]


Video dana

Rokenrol nema granice

Anketa

Koje voće/povrće je najbolje za vrele dane?

Rezultati