Kuhinjica
26. 04. 2021. 07:18 0
Lepinje sa prelivom od belog luka, peršuna i parmezana
Ovo su najmekše lepinje koje ćete ikada probati.
Sastojci:
155 ml mleka
10 g šećera
5 g kvasca
220 g brašna
prstohvat soli
25 g omekšalog maslaca
1 jaje
200 ml rastopljenog putera
3 čena belog luka
10 g peršuna
50 g parmezanaPriprema:
U mleko dodajte so i kvasac pa promešajte. Ostavite da odmara 15 minuta. Zatim dodajte rastopljeni maslac, šećer, brašno pa rukama zamesite testo. Pokrijte ga i ostavite da odmara pola sata.
Premesite ga i napraite oblik vekne hleba koju zatim isečete po širini na manje parčiće. Svako parče uvaljajte u lopticu i ređajte na pleh, na kom je pek papir. Pokrijte i ostavite sve loptice tako 15 minuta. Zatim ih premažite umućenim jajetom i pecite na 180 stepeni 25 minuta. Kada su gotove zasecite vrhove u oblik krsta, a zatim po dijagonali i dobićete 8 delića.
U rastopljen maslac dodajte sitno seckan beli luk, peršun i parmezan pa sve lepo umešajte. Umočite svaku lepinju u ovu mešavinu držeći je za donji deo kako bi se gornji rascvetao jer smo ga zasekli. Vratite ponovo u rernu na 10 minuta. Služite toplo.
Komentari 0
ostavi komentar