Svinjski medaljoni u kremastom sosu | Kuhinjica | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

07. 03. 2021. 07:08 0

Svinjski medaljoni u kremastom sosu

Svinjski file u kremastom mlečnom sosu. Kao prilog možete da poslužite pire krompir, pomfrit, pirinač, grilovano povrće, pastu…

Sastojci:

400 g svinjskog filea

Za marinadu:

so

biber

1 kašičica senfa

ulje

Za sos:

200 ml neutralne pavlake

origano

1 čen belog luka
( po vašem ukusu dodajte još soli i bibera)

Prilog- pire krompir

400 g krompira

so, biber

kurkuma

20 g maslaca

60 ml mleka

Priprema:

Medaljoni:

Svinjski file očistite od žilica i isecite na medaljone. Izlupajte meso, posolite, pobiberite i namžite senfom. Stavite u činiju dodajte ulje i meso ostavite najmanje pola sata, a najbolje preko noći.

Na vrućem ulju ili masti ispržite marinirane medaljone dok ne porumene sa obe strane. Meso zatim sklonite u čistu činiju, a u tiganj gde ste pržili meso sipajte neutralnu pavlaku, origano i beli luk. Pržite dok sos ne krene da se zgušnjava. Dodajte medaljone i pržite jos minut-dva. Po potrebi dodajte još soli i bibera.

Pire:

Očišćen i opran krompir isecite na sitne kockice. Skuvajte u slanoj vodi dok krompir ne omekša. Kuvan krompir ocedite. U šerpicu vratite krompir, dodajte kurkumu, so, biber, maslac, mleko, pa umutie štapnim mikserom. Pire možete i klasično ispasirati. Začin kurkuma nije obavezn.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Nije šija nego vrat

Zoran Živković [16.04.2021.]


Video dana

Dobitnik Oskara za ovu godinu

Anketa

U koju vakcinu najviše verujete?

Rezultati