Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

25. 02. 2021. 07:07 0

Juneća čorba sa povrćem idealna za ručak

Ako želite lagan obrok sa mesom i povrćem koji će vas zasititi, onda obavezno isprobajte ovu čorbu. Nema ništa ukusnije, a imaćete ručak i sutradan.

Sastojci:

500 g junećeg mesa

100 g crnog luka

120 g šargarepe

20 g paškanata

15 g celera

420 g krompira

450 g graška

so, biber

origano, kim, lovorov list, peršun

2 l vode + voda za dinstanje i brašno

mast ili ulje

1 kašika brašna

1 jaje

2 kašike kisele pavlake

1 kašičica senfaPriprema:

Crni luk iseckajte, propržite i posolite. Meso isecite na kockice, pa dodajte u luk. Posolite, pobiberite, pa dodajte origano, kim i promešajte. Kada se meso uprži dodajte malo vode. Dinstajte nekih sat vremena. Šargarepu, paškanat, celer, krompir i grašak iseckajte, pa dodajte u meso. Posolite, pa dinstajte pet minuta.

Dodajte vodu oko dva litra. Kada provri, kuvajte poklopljeno još 40 minuta. Brašno pomešajte sa malo tople vode, pa dodajte u supu, pobiberite. Promešajte i kuvajte još 10 minuta.

Jaje posolite, dodajte pavlaku i senf, pa sjedinite. U tu posudu dodajte nekoliko kutlača supe i sve vreme mešajte. Zatim tu smesu ubacite u supu i opet dobro promešajte. Ako je potrebno još začinite. Dekorišite sa malo svežeg peršuna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Vaše pravo da...

Zoran Živković [16.06.2021.]


Video dana

Majstor svog zanata

Anketa

Koji je najzagađeniji grad u Srbiji?

Rezultati