Tiramisu palačinka torta: Kremasta i ne pali se rerna | Kuhinjica | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: Dnevnik.hr ]

21. 01. 2021. 07:22 0

Tiramisu palačinka torta: Kremasta i ne pali se rerna

Donosimo vam jednostavan recept za sve ljubitelje palačinki i tiramisua, ova kombinacija je neodoljiva.

Sastojci za palačinke:

3 jaja
300 g brašna
600 ml mleka
50 g maslaca
70 g tamne čokolade
3 kašike šećera
1 kašika instant kafe
prstohvat soli

Fil:

5 žumanaca
120 g šećera
500 g maskarpone sira
250 ml slatke pavlake
1 kašičica arome vanile

Priprema:

Jaja izmešajte sa šećerom pa dodajte so, kafu, brašno i mleko pa ponovo izmešajte.
Rastopite maslac i čokoladu pa kad se malo ohladi dodajte u smesu.
Umutite žumance sa šećerom pa ih kuvajte na pari oko 15 minuta mešajući pa ih ostavite da se ohlade.
Prebacite žumance u posudu i umutite s maskarpone sirom i aromom vanile pa kratko umutite da se sastojci povežu.
Pavlaku umutite u šlag i dodajte ga u sir sa žumancima.
Ispecite malo deblje palačinke.
Na svaku stavite kašiku do dve smese pa preklopite drugom dok ne potrošite sastojke.
Viškom kreme obložite stranice torte.
Prema želji ukrasite posipanim kakaom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Ogledalce, ogledalce

Zoran Živković [05.03.2021.]


Video dana

Geto blaster

Anketa

Šta su radili Dijana Hrkalović i Slaviša Kokeza u policiji?

Rezultati