Ako ne znate šta za ručak: PILEĆI PAPRIKAŠ | Kuhinjica | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

12. 01. 2021. 07:00 0

Ako ne znate šta za ručak: PILEĆI PAPRIKAŠ

Danas predlažemo pileći paprikaš. Samo jelo ne zahteva puno vremena ni puno znanja, potrebne su samo volja i ljubav prema kulinarstvu.

Potrebno za četiri osobe:

1/2 kg pilećeg mesa (najbolje bataci i karabataci ili šta se nađe u zamrzivaču)

glavica crnog luka

pola male šoljice ulja

dve šargarepe

dve zelene paprike (može smrzle)

četiri veća krompira

dva paradajza

aleva paprika i kašika brašna

lorber tri lista

biber u zrnu

kašika vegete

peršun

Priprema:

U šerpu iseckati sitno luk pa propržite malo, dodati papriku, šargarepu na kolutiće i pileće meso. Poklopite i dolivajte po malo vode da se paprikaš dinsta. Dodati i nekoliko lista lorbera i biber.

U polu kuvano jelo dodaati paradajz isečen na kolutiće krompir na kocke, i kašičicu aleve paprike. Naliti vodom i kuvati dok meso ne omekša.

Umutiti kašiku brašna sa malo vode bez grudvica i naliti paprikaš radi gustine. Na kraju dodati vegetu i sitno seckan peršun ili celer. Ručak je gotov!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Press zvonce

Zoran Živković [22.01.2021.]


Video dana

Uputstvo za brigu o bebi

Anketa

Da li je država efikasna u borbi sa mafijom?

Rezultati