UKUSAN, ZDRAV I SLADAK Domaći kesten pire | Kuhinjica | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

07. 01. 2021. 07:00 0

UKUSAN, ZDRAV I SLADAK Domaći kesten pire

Kada napravite kesten pire mogućnosti su neograničene. Možete ga pojesti samog uz malo šlaga, a možete nastaviti da se igrate u kuhinji i napravite razne poslastice od njega.

Sastojci:

- kilogram neočišćenih kestena

- 80 grama šećera

- 100 grama maslaca

- 1 limun šećer

- 250 ml slatke pavlake

- 300 ml mleka

- prstohvat soli  

Priprema:

Sirovo kestenje oljuštiti zasecajući gornju tvrdu koru i guleći je od donje, šire strane, ka gornjoj užoj. Tako očišćeno kestenje, na kojem je ostala tanka donja kožica, staviti u šerpu i preliti hladnom vodom da ogreznu. Dodajte prstohvat soli i kuvajte oko 10 minuta.

Odliti vodu iz kuvanog kestenja i ostaviti ih da se prohlade.

Očistiti kestenje od kožice i nastaviti kuvanje u mleku još desetak minuta.

Smesu pomeriti sa ringle i ostaviti da se prohladi. Kada je smesa prohlađena izmiksati je štapnim mikserom, dodati šećer, limun šećer, omekšali maslac i sve dobro izmešati. Ako je smesa previše čvrsta u nju dodati malo slatke pavlake i promešajte.

Pre jela ostavite u frižideru da se dobro ohladi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Press zvonce

Zoran Živković [22.01.2021.]


Video dana

Russia today

Anketa

Da li je država efikasna u borbi sa mafijom?

Rezultati