Omiljeno jelo spremljeno na potpuno nov način | Kuhinjica | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

26. 11. 2020. 06:00 0

Omiljeno jelo spremljeno na potpuno nov način

Interesantna priprema omiljenog srpskog jela – sarmi. Neobičan ručak koji će oduševiti vaše ukućane, a lako se priprema.

Sastojci:

10 listova kiselog kupusa

600-700 g mlevenog mesa (svinjskog, junećeg, pilećeg)

2 glavice crnog luka

1 šargarepa

1 paprika

½ ljute papričice

2 štapića celera

50 g peršuna

50 g pirinča

Začini: crvena mlevena paprika, biber, so, suvi začin

Podloga od povrća:

2-3 krompira

2 crna luka

1 šargarepaPriprema:

U blenderu usitnite običnu i ljutu papriku, luk, celer, peršun i šargarepu. Stavite u posudu sa mlevenim mesom i začinite po želji. Promešajte, pa dodajte i opran pirinač i sjedinite sa mesom.

Podloga od povrća:

Luk isecite na polovine, pa iseckajte na tanka rebarca. Sa krompirom isto, na pola, pa na tanke listiće. Šargarepu isecite na tanke kolutove.

U dublji tiganj ili vok sipajte ulje da pokrije dno, pa ubacite povrće. Začinite po želji. Dok se povrće krčka, uzmite listove kiselog kupusa, odsecite dno, zatim sipajte fil od mesa po dnu (celom dužinom), urolajte i napravite pužića od sarme. Sarmice ređajte u tiganje preko povrća. Nalijte sa jednu polovinu l vode, poklopite i na tihoj vatri kuvajte nekih 40 minuta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Press zvonce

Zoran Živković [22.01.2021.]


Video dana

Kad padne sneg u Švedskoj

Anketa

Da li je država efikasna u borbi sa mafijom?

Rezultati