Kuhinjica
26. 11. 2020. 06:00 0
Omiljeno jelo spremljeno na potpuno nov način
Interesantna priprema omiljenog srpskog jela – sarmi. Neobičan ručak koji će oduševiti vaše ukućane, a lako se priprema.
Sastojci:
10 listova kiselog kupusa
600-700 g mlevenog mesa (svinjskog, junećeg, pilećeg)
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
1 paprika
½ ljute papričice
2 štapića celera
50 g peršuna
50 g pirinča
Začini: crvena mlevena paprika, biber, so, suvi začin
Podloga od povrća:
2-3 krompira
2 crna luka
1 šargarepaPriprema:
U blenderu usitnite običnu i ljutu papriku, luk, celer, peršun i šargarepu. Stavite u posudu sa mlevenim mesom i začinite po želji. Promešajte, pa dodajte i opran pirinač i sjedinite sa mesom.
Podloga od povrća:
Luk isecite na polovine, pa iseckajte na tanka rebarca. Sa krompirom isto, na pola, pa na tanke listiće. Šargarepu isecite na tanke kolutove.
Komentari 0
ostavi komentar