Sočna piletina iz rerne sa sosom od pečuraka | Kuhinjica | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

09. 08. 2020. 07:00 0

Sočna piletina iz rerne sa sosom od pečuraka

Piletina pripremljena na ovaj način je toliko sočna da ćete uživati u svakom zalogaju.

Sastojci:

1 kg belog mesa

50 ml ulja

30 g suvog biljnog začina

10 g bibera

50 g brašna

1 kesica krem supe sa pečurkama (50g)

70 g maslaca

150 g rendanog kačkavalja

Priprema:
Belo meso isecite na šnicle, izlupajte i stavite suvi biljni začin i biber sa obe strane. U tiganj stavite ulje i kada se zagreje pržite šnicle na srednjoj vatri, minut sa jedne i minut sa druge strane.

Šnicle ređajte u posudu u kojoj ćete ih peći. Zatim u tiganj gde ste pekli meso stavite maslac. Kada se rastopi i zagreje, dodajte brašno i mešajte sve vreme. Kada se sve sjedini, pržite oko minut, pa dodajte krem supu sa pečurkama. Zatim dodajte, malo po malo, litar mleka i neprestano mešajte. Kuvajte oko 10 minuta dok se sos ne zgusne, mešajući sve vreme, pa prelijte preko mesa. Prekrijte posudu folijom i pecite sat vremena u rerni zagrejanoj na 200°C. Onda skinite foliju i pecite još 15 minuta.

Izvadite iz rerne i preko stavite preko rendani kačkavalj (ako želite).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Novi simbol Beograda

Zoran Živković [25.09.2020.]


Video dana

"Život mora biti doživljen kao igra."

Anketa

Šta je za vas Goran Vesić?

Rezultati