Kuhinjica
09. 08. 2020. 07:00 0
Sočna piletina iz rerne sa sosom od pečuraka
Piletina pripremljena na ovaj način je toliko sočna da ćete uživati u svakom zalogaju.
Sastojci:
1 kg belog mesa
50 ml ulja
30 g suvog biljnog začina
10 g bibera
50 g brašna
1 kesica krem supe sa pečurkama (50g)
70 g maslaca
150 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Belo meso isecite na šnicle, izlupajte i stavite suvi biljni začin i biber sa obe strane. U tiganj stavite ulje i kada se zagreje pržite šnicle na srednjoj vatri, minut sa jedne i minut sa druge strane.
Šnicle ređajte u posudu u kojoj ćete ih peći. Zatim u tiganj gde ste pekli meso stavite maslac. Kada se rastopi i zagreje, dodajte brašno i mešajte sve vreme. Kada se sve sjedini, pržite oko minut, pa dodajte krem supu sa pečurkama. Zatim dodajte, malo po malo, litar mleka i neprestano mešajte. Kuvajte oko 10 minuta dok se sos ne zgusne, mešajući sve vreme, pa prelijte preko mesa. Prekrijte posudu folijom i pecite sat vremena u rerni zagrejanoj na 200°C. Onda skinite foliju i pecite još 15 minuta.
Izvadite iz rerne i preko stavite preko rendani kačkavalj (ako želite).
Komentari 0
ostavi komentar