Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

09. 08. 2020. 07:00 0

Sočna piletina iz rerne sa sosom od pečuraka

Piletina pripremljena na ovaj način je toliko sočna da ćete uživati u svakom zalogaju.

Sastojci:

1 kg belog mesa

50 ml ulja

30 g suvog biljnog začina

10 g bibera

50 g brašna

1 kesica krem supe sa pečurkama (50g)

70 g maslaca

150 g rendanog kačkavalja

Priprema:
Belo meso isecite na šnicle, izlupajte i stavite suvi biljni začin i biber sa obe strane. U tiganj stavite ulje i kada se zagreje pržite šnicle na srednjoj vatri, minut sa jedne i minut sa druge strane.

Šnicle ređajte u posudu u kojoj ćete ih peći. Zatim u tiganj gde ste pekli meso stavite maslac. Kada se rastopi i zagreje, dodajte brašno i mešajte sve vreme. Kada se sve sjedini, pržite oko minut, pa dodajte krem supu sa pečurkama. Zatim dodajte, malo po malo, litar mleka i neprestano mešajte. Kuvajte oko 10 minuta dok se sos ne zgusne, mešajući sve vreme, pa prelijte preko mesa. Prekrijte posudu folijom i pecite sat vremena u rerni zagrejanoj na 200°C. Onda skinite foliju i pecite još 15 minuta.

Izvadite iz rerne i preko stavite preko rendani kačkavalj (ako želite).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati