Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

05. 08. 2020. 06:59 0

Sočna piletina u sosu od belog vina i limuna

Služite sa grilovanim povrćem ili nekom salatom.

Sastojci:

2 jajeta

so

biber

50 g parmezana

peršun

pileće grudi

maslinovo ulje

2×30 g putera

70 g brašna

čaša belog vina

100 ml bujona

2 čena belog luka

sok od pola limuna

Priprema:
Pomešajte jaja, so, biber i parmezan, pa dodajte peršun i promešajte. Pileće belo meso presecite na pola, ali ne do kraja (da bude leptirastog oblika). Uvaljajte u brašno, pa u smesu sa jajima i pržite na maslinovom ulju i puteru dok ne bude gotovo, a zatim odložite na tanjir. Dodajte u tiganj belo vino, bujon (po izboru), beli luk, sok od pola limuna, puter i peršun. Kada se sos redukuje, zatim vratite meso u njega.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati