Kuhinjica
05. 08. 2020. 06:59 0
Sočna piletina u sosu od belog vina i limuna
Služite sa grilovanim povrćem ili nekom salatom.
Sastojci:
2 jajeta
so
biber
50 g parmezana
peršun
pileće grudi
maslinovo ulje
2×30 g putera
70 g brašna
čaša belog vina
100 ml bujona
2 čena belog luka
sok od pola limuna
Priprema:
Pomešajte jaja, so, biber i parmezan, pa dodajte peršun i promešajte. Pileće belo meso presecite na pola, ali ne do kraja (da bude leptirastog oblika). Uvaljajte u brašno, pa u smesu sa jajima i pržite na maslinovom ulju i puteru dok ne bude gotovo, a zatim odložite na tanjir. Dodajte u tiganj belo vino, bujon (po izboru), beli luk, sok od pola limuna, puter i peršun. Kada se sos redukuje, zatim vratite meso u njega.
Komentari 0
ostavi komentar