Sočna piletina u sosu od belog vina i limuna | Kuhinjica | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

05. 08. 2020. 06:59 0

Sočna piletina u sosu od belog vina i limuna

Služite sa grilovanim povrćem ili nekom salatom.

Sastojci:

2 jajeta

so

biber

50 g parmezana

peršun

pileće grudi

maslinovo ulje

2×30 g putera

70 g brašna

čaša belog vina

100 ml bujona

2 čena belog luka

sok od pola limuna

Priprema:
Pomešajte jaja, so, biber i parmezan, pa dodajte peršun i promešajte. Pileće belo meso presecite na pola, ali ne do kraja (da bude leptirastog oblika). Uvaljajte u brašno, pa u smesu sa jajima i pržite na maslinovom ulju i puteru dok ne bude gotovo, a zatim odložite na tanjir. Dodajte u tiganj belo vino, bujon (po izboru), beli luk, sok od pola limuna, puter i peršun. Kada se sos redukuje, zatim vratite meso u njega.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Muzičke stolice

Zoran Živković [21.09.2020.]


Video dana

Običan radni dan u Australiji

Anketa

Šta je za vas Goran Vesić?

Rezultati