Kuhinjica
07. 07. 2020. 07:29 0
Banana split kakav niste probali
Zanimljiv način da pripremite banana split.
Za koru:
2 šolje petit bera
1/2 šolje putera
2 kašike šećer
prstohvat soli
Za fil:
225 g kremastog sira, omekšan
1/4 šolje šećer
450 g šlaga
3 banane
550 g konzervisanog ananasa
450 g jagoda
1/2 šolje oraha, tostirani i seckani
čokoladni sirup
šarene mrvice za ukrašavanje
Priprema:
Za koru: Premažite tepsiju u koju ćete ređati banana split sa malo ulja (dimenzija 23×33 cm). U drugoj posudi pomešajte keks koji ste prethodno izdrobili, rastopljeni puter, šećer i so. Stavite u tepsiju i lepo pritisnite da se sjedini, a zatim stavite u frižider nekih 15 minuta.
Za fil: U velikoj posudi mikserom umutite kremasti sir i šećer dok ne postanu lagani i tečni, pa dodajte 225 grama šlaga. Dobijenu smesu ravnomerno rasporedite na koru. Zatim preko stavite sitno seckane jagode, ananas i banane seckane na tanke kolutove. Premažite preostalim šlagom i pospite orasima. Hladite najmanje četiri sata ili preko noći.
Pre serviranja po kolaču sipajte čokoladni sirup i preko pospite šarenim mrvicama.
Komentari 0
ostavi komentar