Kuhinjica
01. 03. 2020. 08:00 0
Francuski baget na bakin način
Šta spremate danas, evo baka Jelena ima predlog.
Potrebno je:
200 ml mlake vode
1 kašičica šećera
20 gr kvasca
malo soli
malo ulja maslinovogPriprema:
Rastopiti kvasac u vodi dodati šećer i brašno i zamesiti glatko testo. Dobro ga izraditi rukom pa pokriti i ostaviti da odmara. Naraslo testo istresti na sto koje ste namazali uljem podelite testo po 150 gr. Malo ga razvucite masnim rukama pa ga polako uvijajte i pritiskajte krajeve da vazduh zatvorite.Uviti u male rolnice pazi te da Vam bageti ne budu duži od pleha. Pleh obložite pek papirom i napravite razmak jedan od drugoga.Pokrite da bageti narastu pa ih malo poprašite brašnom pa ih oštrim nožem isecite koso. Pecite na 200 stepeni C oko 35 min.
Komentari 0
ostavi komentar