Kuhinjica

[ Izvor: Bakinja Kuhinja ]

01. 03. 2020. 08:00 0

Francuski baget na bakin način

Šta spremate danas, evo baka Jelena ima predlog.

Potrebno je:

200 ml mlake vode

1 kašičica šećera

20 gr kvasca

malo soli

malo ulja maslinovogPriprema:

Rastopiti kvasac u vodi dodati šećer i brašno i zamesiti glatko testo. Dobro ga izraditi rukom pa pokriti i ostaviti da odmara. Naraslo testo istresti na sto koje ste namazali uljem podelite testo po 150 gr. Malo ga razvucite masnim rukama pa ga polako uvijajte i pritiskajte krajeve da vazduh zatvorite.Uviti u male rolnice pazi te da Vam bageti ne budu duži od pleha. Pleh obložite pek papirom i  napravite razmak jedan od drugoga.Pokrite da bageti narastu pa ih malo poprašite brašnom pa  ih oštrim nožem isecite koso.  Pecite na 200 stepeni C oko 35 min.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati