Kuhinjica
20. 01. 2024. 07:00 0
Slani rolat: Idealno hladno predjelo
Brzo se sprema, još brže pojede!
Potrebno je:
5 jaja
1 kesica praška za pecivo
2 kašike ulja
75g pšenicnog brašna
6 kašika vode
1 kašicica soli
Za fil:
300g sitnog sira
200g kisele pavlake
250g barene šunke
100g kiselih krastavaca
100g putera
100g trapista
Priprema:
Odvojite žumanca i belanca u posebne posude. Belanca umutite u čvrst sneg.
Žumanca penasto umutite uz postepeno dodavanje preostalih sastojaka: brašna, vode, ulja, praška za pecivo i soli. U umućenu smesu od žumanaca dodajte belanca, pažljivo varjacom umešajte.
Smesu sipajte u tepsiju obloženu papirom za pecenje.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni (bez otvaranja rerne) oko 15 minuta.
Pečenu koru stavite na vlažnu pamucnu krpu i uvijte kao rolat.
U činiju stavite sitan sir, kiselu pavlaku, puter, sitno iseckanu barenu šunku i kisele krastavce, sve dobro izmešajte i napravite nadev.
Rolat odvijte iz krpe, premažite nadevom i zatim ponovo uvijte u rolat. Ostavite na hladnom da se stegne.
Rolat premažite sitnim sirom, pospite rendanim parmezanom, isecite na kolutove i servirajte na tanjir.
Komentari 0
ostavi komentar