Korona

[ Izvor: N1 ]

08. 11. 2021. 18:45 6

"Ugostiteljima štetu niko ne nadoknađuje"

Slađana Trajković iz udruženja Zaštitnik preduzetnika i privrednika izjavila je za N1, govoreći o produženju važenja kovid propusnica od 20 sati, da "ugostitelji nisu spremni za nove mere". Navodi da su "ugostitelji većinom doneli stav da ne dele goste". "Jedino što mogu je da zatvore lokale na svoju štetu, a da pritom niko tu štetu ne nadoknađuje, i niko nije odgovoran za štetu koja se nanosi ugostiteljima", ističe ona.

Prema njenim rečima, stav udruženja je protivljenje kovid propusnicama.

- Smatramo da je to protivustavno i da se na taj način krše određeni zakoni ove zemlje. Negde se po tom pitanju slažemo s predsednikom koji je istu izjavu dao nedavno. Na taj način se ograničava radno vreme i poslovanje privrednika, a sa druge strane se ne nadoknađuje šteta na adekvatan način. Mi se zalažemo i za raspuštanje Kriznog štaba koji više nema nikakvu svrhu, jer su sve mere do sada samo na štetu privrednika, a nisu dale rezultate što se tiče zaustavljanje širenja virusa - tvrdi ona.

Dodaje da su "ugostitelji većinom doneli stav da ne dele goste".

- Pre svega nemaju prava da kontrolišu goste, ovog puta će zatvarati lokale u 20 sati, to je stav većine ugostitelja. Broj ugostitelja koji radi je vrlo mali, to je možda do pet odsto, većinom su to klubovi koji negde smatraju da je bolje da rade na bilo koji način nego da uopšte ne rade - rekla je Slađana Trajković.

Ističe da je u restoranima "neprijatno da prilazite porodici gde ima i vakcinisanih i nevakcinisanih".

- Onda ugostitelj mora da kaže "izvinite, ako nemate sertifikat, morate da izađete". Više ni privrednici ni građani ne veruju sistemu koji donosi takve mere, a pre toga ih ni sami ne poštuju.

Prema njenim rečima, "ugostitelji nisu spremni za ove mere".

- Jedino što mogu je da zatvore lokale na svoju štetu, a da pritom niko tu štetu ne nadoknađuje, i niko nije odgovoran za štetu koja se nanosi ugostiteljima - ističe ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati