Korona

Direktno.rs

23. 10. 2021. 20:12 51

Dr Adžić: Fascinira me strah u očima pacijenata (VIDEO)

Nakon izjave direktorke kovid bolnice u Batajnici, Tatjane Adžić Vukičević, da je fascinirana strahom u očima pacijenata, javnost se pita da li je ovim u Srbiji apsolutno sahranjen svaki moral, etika i ljudskost.

- Ono što me fascinira u ovom višemesečnom radu, to je strah u tim očima. Pogledajte šta on sve gleda oko sebe. On je sad potpuno trenutno svestan i gleda sve ove oko njega, koji su teški i preteški, od kojih se 95 posto izvući neće - objasnila je Adžić Vukičević novinarskoj ekipi koja je ušla u jednu od soba bolnice, dok je ukazivala na stanje nepoznatog pacijenta.

Javnost Srbije je posle ove izjave ostala u šoku i neverici, da osoba koja je dala Hipokratovu zakletvu i koju treba da krase najviše moralne osobine, može da izrekne ovakve reči.

Pošto Adžićku fascinira strah pacijenata, postavlja se opravdano pitanje da li ona i dalje može obavljati ovako odgovoran posao lečenja ljudi. Možemo samo pretpostaviti šta direktorka kovid bolnice Batajnica govori svojim pacijentima i kako se odnosi prema njima kada nema kamera, da bi zadovoljila svoju fasciniranost njihovim strahom.

Umesto da njene reči deluju terapeutski i smire pacijente, Adžićka izaziva kod njih strah i osećaj krivice, kako bi se naslađivala. Tako smo mogli da vidimo i kako je ponižavala teško obolelog pacijenta, koji je jedva govorio, namećući mu grižu savesti zato što se nije vakcinisao.

Izgleda da smo u "zlatnom dobu" naprednjačke Srbije dotakli novo dno i da za eksponente režima čak i tuđa bol i muka predstavljaju izvore neviđenog zadovoljstva. Brutalnost i sadizam na vrhuncu.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 51

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati