Korona

S. M.

29. 09. 2021. 19:58 5

Projekcija filma - opasnost ili ne?

U Leskovcu se ovih dana vodi žestoka polemika da li je realno organizovati filmsku projekciju “Toma” za 1.000 građana, u zatvorenom prostoru Sportsko rekreacionom centru “Dubočica” kada epidemija koronavirusa vratoglavo ide na gore. U ovom trenutku se u leskovačkoj Kovid bolnici, da preživi opaki virus bori 146 pacijenata, a samo juče je u Jablaničkom okrugu registrovano 253 novozaraženih od kojih je 169 iz Leskovca. Ipak, saznali smo da je Grad Leskovac dobio dozvolu Kriznog štaba da organizuje projekciju, ali nju do sada niko nije video.

Od svih koje smo pozvali da prokomentarišu da li je normalno da se u jeku epidemije organizuje ovako masovni skup, jedino je predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije dr Rade Panić bio raspoložen da odgovori. Nekoliko lekara i članova Kriznog štaba nam nisu odgovorili.

- Šta se sve radi po Srbiji, posebno Beogradu je razočaravajuće, a događaj u Leskovcu neću ni da komentarišem. Ipak, na preko 8.000 zaraženih i 30 odsto pozitivnih od ukupnog broja testiranih, sve je postalo suludo. Ova vlast ni malo ne odustaje! Smatram da je van pameti sve što se događa - kazao je za Direktno dr Panić.

Da prokomentariše sinoćnu dozvolu Kriznog štaba za organizovanje projekcije, koju do sada niko nije video, pitali smo i profesora Branislava Tiodorovića, ali on do objave teksta nije odgovorio na naše pozive i poruke, kao ni zamenik UKC Niš Radmilo Janković.

U međuvremenu, na tri punkta u leskovcu dele se besplatne karte.

Sportski centar može da primi 3.000 ljudi, pa smatraju nadležni, nema opasnosti od zaražavanja.

I tu nije kraj. Naime, spektakl, kako ga je nazivao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koštaće građane Leskovca 1,8 miliona dinara.

- Odustali smo od porodične posete projekciji filma “Toma” pod pokroviteljstvom grada Leskovca zbog preskupe karte. Naime, iz budžeta je za “besplatno” prikazivanje izdvojeno 2 miliona dinara, pa kad se podeli taj iznos na kapacitet od 1.000 ljudi, supruga, sin i ja moramo da platimo 6.000 dinara, što za stajanje u prohladnoj noći i više nego preskupo. Odlučili smo da naša mesta ustupimo ljudima koji misle da je to mesto besplatno, a mi koji taj cirkus plaćamo, čekaćemo neku bolju predstavu i neka bolja vremena - komentariše Milan Đorđević, osnivač Udruženja građana u Leskovcu “Opozicija 2021” koje čine mladi ljudi, do sada politički “neukaljani”.

Iako će Leskovčani među poslednjima videti film o svom najpoznatijem sugrađaninu, na karti piše da je reč o premijeri te je to još jedna obmana građana, pošto po rečima producenta koje su već objavljivali mediji do sada je film videlo 100.000 građana Srbije. 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati