Korona

[ Izvor: Telegraf.rs ]

01. 09. 2021. 10:25 5

Oko 20 đaka škole na Novom Beogradu zaraženi koronom

Učenici trećeg i četvrtog razreda Osnovne škole “Milan Rakić” na Novom Beogradu, njih najmanje 18, zaraženi su koronom nakon povratka sa rekreativne nastave na Divčibarima, na koji su otišli neposredno pred početak škole. Zaražene su i dve učiteljice. Rekreativna nastava održana je od 22. do 29. avgusta, a samo dan nakon povratka đacima je potvrđen virus u kovid ambulanti u Bloku 44.

- Mnogo je zaraženih. Sadašnji bilans je 43 zaraženih i tri učiteljice. Deca su se vratila u nedelju uveče, a već u ponedeljak je bio haos ispred kovid ambulante u Bloku 44. Testirani su i pozitivni su, a imaju svega devet i 10 godina – priča jedan od roditelja za Telegraf.rs.

Direktor škole Duško Vitomirović potvrdio je  da su se deca vratila zaražena sa Divčibara, ali tvrdi da je broj zaraženih manji, odnosno 18 učenika i dve učiteljice. Na pitanje čemu rekreativna nastava pred sam početak škole i u vreme kada virus bukti, Vitomirović odgovara:

- Propao bi im novac da nisu sada otišli. Na tu rekreativnu je trebalo da idu još prošle godine ali je zbog korone sve stopirano. Roditelji su mogli da odbiju, ali nisu. Savet roditelja je prihvatio da se ide na rekreativnu, deca su pregledana u Domu zdravlja pre puta i jedan lekar je išao sa njima - kaže Vitomirović.

On ističe da su sva zaražena deca dobro, uglavnom bez simptoma, a da su zaražene učiteljice prošle asimptomatski.

- Svi su dobro. Učiteljice sede kod kuće i nemaju nikakve simptome. Škola radi normalno jer su deca koja su zaražena u izolaciji do srede i sa njima niko drugi nije bio u kontaktu – navodi direktor.

Roditelji su, sa druge strane, besni što su deca u ovakvoj situaciji poslata na rekreativnu.

- Sramotno je što novac nisu hteli da vrate nego su ih odveli usred epidemije i vratili nam zaraženu decu – kaže jedna majka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati