Korona

[ Izvor: N1 ]

09. 05. 2021. 16:06 0

EU posle juna neće više naručivati vakcinu AstraZeneka

Evropska unija neće obnavljati narudžbu vakcina protiv virusa korona kompanije AstraZeneka nakon isteka ugovora u junu, rekao je evropski komesar za unutrašnje tržište Tijeri Breton. Evropska komisija je prošlog meseca pokrenula pravni postupak protiv AstraZeneke jer nije poštovan ugovor o isporuci vakcina i zbog toga što nema pouzdanog plana da se osiguraju blagovremene isporuke.

- Nećemo obnavljati narudžbu nakon juna. Videćemo šta će se desiti - izjavio je Breton, uz napomenu da je to „vrlo dobra vakcina“.

Breton je, takođe, izrazio očekivanje da će troškovi nedavne narudžbe EU za vakcine Fajzer/Biontek biti viši nego ranije.

Evropska komisija je krajem sedmice saopštila da je EU potpisala novi ugovor sa Fajzerom i Biontekom za dostavu 1,8 milijardi doza vakcina protiv kovida-19 od 2021. godine do 2023. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati