Korona

[ Izvor: Telegraf.rs ]

15. 09. 2020. 17:29 2

Obolelo 28 dece sa smetnjama u razvoju u Sremčici

U Ustanovi za decu i mlade "Sremčica" virusom Covid-19 zaraženo je 28 korisnika i jedna zaposlena, a svi oboleli imaju lakšu kliničku sliku, saopšteno je iz te ustanove. Prema saznanjima, koronu je donela njihova radnica.

S obzirom na to da deca sa posebnim potrebama predstavljaju rizičnu grupu jer imaju slabiji imunitet u odnosu na drugu decu, zaposleni Ustanove su bili jako zabrinuti. Međutim, situacija je pod kontrolom.

- Sve korisnike Ustanove smo testirali jer smo imali jednu zaposlenu pozitivnu na koronavirus. Zaposlena je bila u neposrednom radu sa korisnicima, tako da, čim smo saznali da je pozitivna, odmah smo je udaljili. Ne znamo kako se ona zarazila, ni ona ne zna verovatno. Srećom, svi se osećaju odlično - objašnjavaju iz Ustanove za decu i mlade "Sremčica" za Telegraf.rs.

Kako prenose iz Ustanove, deca sa posebnim potrebama iz "Sremčice"su dobro, i ne osećaju nikakve tegobe. Izolovana su u odvojeni objekat i pod stalnim su medicinskim nadzorom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati