Kolumne

[ Izvor: Živan Haravan ]

07. 11. 2023. 11:44 23

Kriva je država

Zanimljiv je, a više indikativan, odgovor one postarije penzionerke sa juga Srbije, kada je na pitanje novinara ko je kriv što su njoj i dvema njenih prisutnih vršnjakinja mesečne penzije svega 20.000 dinara.

"Pa, nije nam kriv predsednik Vučić!" "A, ko je kriv?", pitao je, dalje, novinar. "Kriva je država!", glasio je njen odgovor.

Zato je taj i takav odgovor - indikativan. Jer, za dobar deo glasačkog korpusa SNS predsednik Vučić je predsednik Srbije, a ne i predsednik džave. Kako može on da bude kriv ako se na specijalistički lekarski pregled čeka i po 6 meseci? Da je predsednik Vučić lekar on bi sve pacijente odmah primio. Kriva je država.

Gde je njegova krivica ako sa penzijom od 20.000 dinara penzioner mora da kupi lekove, ako mu je stalo da živi? Zar je predsednik Vučić kriv za sve učestalije vršnjačko nasilje? Krivi su roditelji i država što sve to ne po'apsi.

Mladi stručnjaci iz oblasti medicine i drugih oblasti, po završenom školovanju, odlaze u inostranstvo. Gde je tu krivica predsednika Srbije? Kriva je država što im ne zabrani da odlaze.

Kada bi tom delu glasačkog tela SNS postavili pitanje ko je kriv što nam krupcija izjeda budžet neki bi, kao iz topa: "Eto, sama ti reč kaže! Kriva je CIA! Zašto država ne protera tu američku ciju iz Srbije?"

Zbilja, u čemu je razlika između države i predsednika Srbije?

I šta je to, uopšte, država?

U našem slučaju - nema razlike. One tri leskovačke penzionerke nisu bile svesne da im je u posetu Leskovcu glavom i bradom došla - država!

Živan Haravan

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati