Kolumne

[ Izvor: Davor Kalajžić ]

18. 04. 2022. 10:04 2

Koplje

Posle oprobane ratne efikasnosti u Ukrajini, „Javelin“ (Koplje) ekspresno je isporučeno „vojsci Kosova“. Radi se o onome što je u Drugom svetskom ratu bilo poznato pod imenom „bazuka“, odnosno „pancerfaust“. Lako, mobilno i visoko delotvorno pešadijsko protivoklopno oružje. Može i protiv helikoptera.

Izdajničko-mafijaška politika Aleksandra Vučića polako ide ka svom kosovskom finalu koje se zove – „Velika Albanija“. U krimi talu sa Đukanovićem, Ramom, Tačijem, Kurtijem i Zaevim, Vučić je učinio sve da se AP KiM postepeno osamostali i pripoji Albaniji. Isto su sa delovima Crne Gore i Severne Makedonije učinili Đukanović i Zaev, mada ne u tako eksplicitno pisanom obliku. Jugoistok Crne Gore i severoistok Makedonije su etnički gotovo čiste, a AP KiM ubrzano se prazni od Srba. Jedino još odoleva severozapad Grčke, jer Atina u principu nije deo organizovanog mafijaškog sindikata na Balkanu.

„Vojska Kosove“ nastala je pre četiri godine. Vučić nije prstom mrdnuo da to na bilo koji način spreči, iako je Rezolucija 1244 potpuno jasna – KFOR je jedina oružana formacija na AP KiM. Štaviše, do juče nije ni pominjao Rezoluciju, a kad ju je pomenuo jedini put, u UN, pogrešio je ime. Toliko o tome koliko mu je važna.

U međuvremenu, imao je više prilika da efikasno spreči kako nastajanje „Velike Albanije“ na teritoriji Srbije, tako i stvaranje „vojske Kosove“. Recept je bio vanserijski prost – povratak srpskih institucija na severu AP KiM i bojkot kosovskih institucija. Međutim, Vučić je sistematski uradio sve na dezintegraciji i uništenju srpske državnosti na severu AP KiM. Uzalud su unezvereni kosovski Srbi u barem dva navrata tražili od „vrhovnog komandanta“ da interveniše na severu, izdajnik se o pozive oglušio i da stvar bude gora – naredio im da nastave da učestvuju u cementiranju kosovske „državnosti“.

U pomoć svojoj izdaji pozvao je Gašiča i Radojičića, koji svaki na svoj način predstavljaju jasnu poruku kosovskim Srbima da ako ne budu poslušni, proći će kao i Oliver. A znamo kako i zašto je Oliver prošao. Saznali smo kako i zašto je Cvijan prošao, a saznali smo i kako je i zašto prošla Savamala.
Na Pinku Drecun i Beriša dežurno mlate praznu slamu. Eto, Kurti će da napravi invaziju severa, a „Javelin“ će da mlati po tri tenkovske brigade Vojske Srbije, koje će navodno krenuti u pomoć. Pa naravno da će mlatiti, jer Vučićevi Srbi sa Kosove su koalicioni partneri koji su se zakleli na vernost Kosovi, a ne Srbiji. Šta su te brigade čekale do sada?

Koplje je postalo glogov kolac u nadu običnih kosovskih Srba, naročito onih na severu naše pokrajine, da će ih Vučić zaštititi u slučaju novog pogroma. On to nikada nije ni nameravao, prodavao ih je natenane i dobro ih plaćao da ćute, a sada ima i dobar izgovor da ih ostavi na cedilu – „Javelin“. Kurtijeva i poruka njegovih saveznika Vučiću je jasna – imamo koplje za tvoje preodevanje u starog radikala.

Vučić je dobio izbore, naravno krađom, ali nije dobio mir i stabilnost. Gazde su ga pritisle, a u narodu tinja. Afere ulaze u fazu raskrinavanja. Ono što se sprema na AP KiM doći će mu glave, a ni igra sa sankcijama Rusiji neće ga milovati. I Srbiji predstoji denacifikacija.

Prof. Davor Kalajžić

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati