Kolumne

[ Izvor: Davor Kalajžić ]

06. 04. 2022. 07:36 7

Srećni dobitnici u nesrećnoj zemlji

Mafija je dobila izbore, narod je izgubio Srbiju, Srbija je izgubila državu. Sada je valjda jasno da je jedino sveopšti bojkot bio dobitak.

Vođa je dobio željenih pet godina bez plej-ofa, a „opozicija“ se nakačila na budžet. EU je izdejstvovala „demokratski“ parlament, a Amerika će opet kreirati Vladu. Strani kapital dobio je plodnu zemlju na tacni, a mafija novi pljačkaški mandat. Vuk se oslobodio Ponoša, dok je Kurti sačuvao srpske izdajnike. Zavetnica je postala „faktor“, Brnabić smenjuje Đurića, Ivica slavi ruskih 3% u minut do dvanaest, a Mađari su postali sila.

Ipak, Vođa nema apsolutnu većinu i moraće da se cenka. Na ćupriji ga čekaju Zorana, Hil i Ivica. Zorana i Hil ne vare Ivicu, pa i Vođa ga se pomalo gadi, ali šta vredi ako Ivica možda ima ključ od Beograda, pa očekuje da se brava podmaže i premijerski portal tiho otvori? Vođi i Hilu treba glup i poslušan premijer koji se ne busa u ruske grudi, Čale, ili tako nešto, pa ispada da je Ivica možda truba, jer konkurencija je baš velika.

Vođa je opet najavio - planira da se distancira i opere od svojih sendvičara. Natovariće im na vrat da plate za njegov kriminal. Za promenu i Ustav će da poštuje, a kerovi će se međusobno nemilosrdno ujedati za pozicije i prazan frižider. Rio Tinto će iskopati put u središte zemlje, Kinezi će da popiju Pek i Smederevo, a Potaj Čuka ima da isčuka Žagubicu i Homolje. Opoziciji će u parlamentu da isključuju mikrofon, pljuju, vređaju i izbacuju, ali, zato će gladna čeda majku-budžet sisati.

Naučite tu lekciju već jednom - mafija se ne dobija glasanjem, a glasovi se ne dobijaju na glasačkim mestima, već u Službenom glasniku, RIK-u i GIK-u. U mafijaškim „demokratijama“ nije važno ko i kako glasa, već ko štampa i broji!

Svi učesnici izbora su na dobitku, jedino je Srbija izgubila! Možda i Ivica pukne, kolateralno, zbog ruskih 3%.
Bezrazložni prevremeni parlamentarni izbori i neodržavanje predsedničkih i parlamentarnih izbora na celoj teritoriji Republike Srbije, uz povlačenje RIK-a u ilegalu, te masovna izborna zastrašivanja, mahinacije, krađe i prevare, učinilo je da vladavina prava bude nokautirana, a faktičko cepanje državne teritorije cementirano.

Prethodni referendum bio je uvod u destrukciju ustavnog poretka i teritorijalne celovitosti, kojim je Vučić bez ikakvog otpora tzv. „opozicije“ otkinuo AP KiM od Srbije, a prodaju overio sastankom sa delom svojih kosovskih Srba koji su poslušno ostali u sistemu izgradnje i razvijanja nezavisnih „kosovskih“ institucija.

Članovi Vučićeve pretorijanske kriminalne garde, jedan po jedan, polako izlaze iz zatvora u koje su šminkerski smeštani.

Srbija se od države prevodi u mafijašku eksteritoriju medelinskog tipa kojom vladaju nekolicina ambasadora i njihova mreža poturica, a narodu se ubrizgava imunitet krda. Pelene će biti potrebne svakom čoveku koji nije postao vojnik mafije. 

Sada će biti Sizifov posao ponovo pokrenuti građane i osloboditi ih od novog talasa straha kojim će ih zasuti ostrvljena mafija.

Prof. Davor Kalajžić 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati