Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kolumne

Dejan Bulatović

01. 08. 2021. 11:46 7

Nedimoviću, odgovaraćeš za svu štetu koju si naneo!

Poslednje što je ministar Nedimović izjavio, u nizu burnih reakcija koje je imao na moje aktivnosti u poslednjih mesec dana u režimskim medijima, jeste da sam ja „neuspeli presretač“. Tim povodom, mislio je na veoma uspešan susret u leskovačkom selu Svirce, u kome sam konačno uspeo da ga nađem, gde sam u „live“ uključenju ogolio ministrov kukavičluk, jer je glavom bez obzira pobegao od nezadovoljnih poljoprivrednika i njihovih konkretnih pitanja.

I džaba oštriš otrovno pero ministre. Ima više od godinu dana kako na Konferencijama za medije i putem „live“ uključenja iz sela po celoj Srbiji pokušavam da ti ukažem da je poljoprivreda koju vodiš brod koji nezadrživo tone. Nema teme koju nismo pokrenuli. Ali ne u cilju sticanja jeftinih političkih poena, kako ti tvrdiš, mereći po sebi, več zato što ti ni ja ni moji saborci nećemo dozvoliti da ugasiš svetlo poljoprivredi svojom nesposobnošću i poltronstvom.

Kada sam ti prošle godine ukazivao na sve gore stanje u stočarstvu, rekao si mi da sam kravu video samo na „Imlek“-ovom tetrapaku. Onda sam govorio o problemu uvoznog paradajza iz Albanije. Da nisi ni trepnuo, slagao si naciju da je to domaći paradajz, iako su te momentalno demantovali rafovi prodavnica širom Srbije. A zatim, kada si ostao bez argumenata, počeo si da izmišljaš kako sam sam sebi podmetnuo požar na imanju, i kako sam učestvovao u uništenju domaćih poljoprivrednih kompanija, iako je poznato da nikada u svom životu nisam obavljao bilo kakvu visoku državnu funkciju. Za razliku od tebe naravno, koji već godinama na sigurnom talasu ploviš političkim vodama, kao član raznih vladajućih stranaka.
Istina je da sam te našao u tom leskovačkom zaseoku, jer godinu dana, kao poljoprivrednik, ali i, kako ti kažeš glasnogovornik, onih koji bi ti što šta rekli ali ne mogu da te nađu, pokušavam da dođem do tebe, ne bi li te upitao zašto i kako si potpuno unakazio sve u poljoprivredi čime se ova država ponosila?

Danima govorimo o jezivom stanju u kome se nalaze krave nekadašnjeg „PKB“-a a današnje „Al Dahre“. Celoj Srbiji smo pokazali te izmučene životinje koje uginjavaju u stravičnim uslovima. Umesto da se zauzmeš da se to stanje ispita i popravi, gostujući u jutarnjem programu kod Milomira Marića, u svakoj rečenici koju si izgovorio izneo si bar po jednu neistinu. Budući da čak ne umeš da razlikuješ žito od kukuruza, nisam ni očekivao da bilo šta preduzmeš, pa sam se obratio svim nadležnim inspekcijama ove zemlje, sa zahtevom da se stanje u „Al Dahri“ proveri i ispita, te detaljno predoči javnosti. Pa ćemo da vidimo, ako je za pozivanje na savest i odgovornost tvoja adresa pogrešna, možda je neka druga ipak prava.

Ovo uništavanje, ministre, mora prestati i prestaće. Za početak, glas nezadovoljnih poljoprivrednika iz dana u dan i sam čuješ sve glasnije. Upravo taj glas će staviti tačku na opšte ludilo kojim ste okovali Srbiju već punu deceniju. A onda ćemo, ministre, da govorimo o svoj šteti koju si napravio za doba svog mandata i javno ti obećavam da ćeš za sve to odgovarati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Koaliciono pozorištance

Zoran Živković [21.09.2021.]


Anketa

Ko nosi najskuplju garderobu u SNS?

Rezultati

Video dana

Odlučio je da se p(r)ovuče posle osvajanja trke...