Kolumne

Miloš D. Miljković [ Izvor: Danas ]

27. 07. 2021. 09:53 1

Naočare Nebojše Stefanovića

Nije sefte bivšem ministru policije, na privremenom radu u Ministarstvu odbrane, da medije tera na sud, ali je prvi put da tuži njegove. Dobro, više nisu njegovi, kako stoje stvari, sad su njihovi.

Vrednost akcija Nebojše Stefanovića, nekada najvernijeg Vučićevog političkog čeda, od kada je u septembru 2020. godine skinuo naočare i stavio sočiva, drastično pada.

Ipak, „zlatna akcija“ koju je Stefanović u SNS-u na vreme sebi obezbedio, kao čovek koji „mnogo zna“, čini da još uvek drži glavu iznad vode.

To je razlog zašto Stefanović zbog teškog prekršaja partijske zakletve nije iz SNS-a i sa veoma važnih državnih funkcija već najuren, nego će morati da ga zamole da ode. Bez lomljenja partijskog inventara, uz pravo da sa sobom ponese deo srebrnine.

Izglasala je većina lokalnih odbora nepoverenje Stefanoviću, on je podneo ostavku na mesto predsednika beogradskih naprednjaka, ali je fotelje u državi zadržao. Ostali su tada zbunjeni članovi Glavnog odbora u Kombank dvorani.

Vučić je poručio da u njihovoj stranci nikada neće biti „skidanja glava“. Vlasti bliski mediji, koji su tog 29. maja spremni čekali da objave kraj jedne političke karijere, tada su shvatili da će u dogledno vreme „šefu“ ipak trebati njihova asistencija, kako bi takvi naslovi ukrasili trafike i ekrane širom Srbije.

KRIK je objavio transkript saslušanja Veljka Belivuka. Krenuli su provladini mediji na KRIK, ali su krenuli i na Stefanovića. Znajući dobro po čijem nalogu i šta to za njega znači, Neša je regovao.

Najavio je da će podneti tužbe protiv svih medija koji ga „bez ikakvih argumenata predstavljaju kao kriminalca i zaverenika koji je u dosluhu sa zločincima i ubicama“.

Zna Stefanović, kao što mi znamo, da od tih tužbi nema ništa. On samo poručuje da još nije gotovo.

Kada bude išao na ročišta protiv tabloida sa kojima je devet godina bio u emotivnoj vezi, Stefanovića neće ispred suda ovacijama dočekati partijski aktivisti, kao onomad, kada se sudio protiv NIN-a, zbog teksta „Glavni fantom iz Savamale“.

Studio Pinka i Hepija moći će da gleda samo na TV-u, za razliku od vremena kada je nosio naočare. I posle kažu da promena stajlinga ne može da promeni čoveku život. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati