Kolumne

Davor Kalajžić

19. 07. 2021. 06:59 9

Desant na Niš: Završna slika ludila

Osladio mu se helikopter. Od Feketića, preko krvavog Surčina, pa do usnulog Niša.

Usnulog, jer po izveštajima ranoranilaca, lokalna policija i komunalci su bez prethodne najave i bilo kakvog nagoveštaja, pritiskom na dugme bili lansirani na desant po parkiralištima oko hale "Čair" i staro-novog kliničkog centra, praveći prostor za autobuse koji će tokom dana istovariti novu vrstu padobranaca - sendvič padobrance.

Skoro kao racija. Niko ništa nije znao sve dok nije stigao befel u poslednji tren, a onda ludilo mozga na brzinu.

Aleksandar Vučić je zloupotrebom državnih resursa, na račun svih poreskih obveznika Srbije, gazeći Ustav Republike Srbije, Zakon o Predsedniku, Zakon o finansiranju političkih aktivnosti, Zakon o javnom informisanju i medijima, po dostupnim podacima, seo u državni helikopter i izvršio desant na Niš u svojstvu predsednika partije kojom rukovodi, a sve u cilju divljanja po svojim partijskim odborima i njihovim članovima, koji su omamljeni sendvičima dovezeni po niškim parkinzima da čuju - ne znamo šta, jer je medijima bio zabranjen pristup.

Tako smo ušli u fazu nove vrste medijskog mraka u Srbiji - tajnog rada partije na vlasti i tajnih direktiva njenog predsednika.

Par dostupnih slika pokazuje trijumfalni prolazak predsednika partije, u tom trenutku u protivustavnoj ulozi predsednika države, preko crvenog tepiha sredinom hale, dok ga sa leve i desne strane frenetično pozdravljaju ozonirani sendvičari, naravno bez mera i sredstava zaštite protiv epidemije, što je još jedno teško kršenje zakona i Uredbi na snazi, a mnoge građane ove države koštalo je sudskih kazni.

Državni telohranitelji budno motre na partijskog predsednika, a po šturim izveštajima beogradska policija angažuje se na užem prstenu zaštite. Za to vreme, lokalna policija štiti partijske autobuse i čuva parkinge od zalutalih privatnih automobila.

Čovek je privatizovao državu! Istorija pamti. Hitler, Staljin, JBT, Pinoče, Franko, Pol Pot, Kim, Amin, Selasije, Mao, Hodža...

Završna slika ludila. Izgleda izvesno da je sebi u cilj postavio doživotnu vlast, jer alternativa tome je doživotna robija. Partiju pretvara u vojsku kojoj je sve dozvoljeno.

Valjda će sendvičari braneći svoj lopovluk braniti i njegov? Ideologija - što više opljačkaš, žešće ćeš se braniti, a braneći sebe branićeš i mene.

Sumanutim podvajanjem Srbije na nedodirljive lopove i opljačkane mase, Aleksandar Vučić gura Srbiju sve bliže nezamislivom - građanskim nemirima prelivenim Kosovom.

Stepen nacionalnog trovanja prelazi do sada poznato. Svojevremeno, Srbija se podelila na četnike i partizane, ali ovo izgleda gore - lopovi protiv opljačkanih. Neiživljeni protiv poniženih. Helikopteri, privatni avioni, pedofili, tenderi, diplome, silikoni, žgadija i bratija protiv pelena.

Prelilo se od Karlobaga i Ogulina na Andrićev venac do Hercegovačke.

Preliće se i preko jego.

Davor Kalajžić, penzioinisani službenik političke kancelarije specijalnog predstavnika UNMIK-a

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati