Kolumne

Dejan Bulatović

23. 06. 2021. 19:25 10

"Krkobabić poklanja prazne kuće, koje je režim takvim napravio"

Taman kada smo pomislili da ovaj režim ne može da degradira poljoprivredu više nego što već jeste, Vlada Srbije je osnovala Ministarstvo za brigu o selu i na čelo postavila čoveka koji se, po sopstvenom priznanju, tokom svoje tri decenije duge karijere bavio pretežno bankarskim i finansijskim poslovima.

Neko bi rekao - zna šta radi. Međutim, da nije baš tako, govore sama sela po Srbiji i jako loše stanje u velikoj većini, ma u kom delu naše zemlje da se nalaze.

Najnovija vest koja je osvanula jeste sramotna izjava upravo ministra Milana Krkobabića, koji je rekao da će simbolično na Vidovdan ove godine biti raspisan konkurs za dodelu 200.000 praznih kuća, koliko se procenjuje da ih trenutno ima u Srbiji. Na ovakav bezobrazluk funkcionera koji bi trebalo da je danonoćno na terenu po selima i da rešava probleme, mora se reagovati pitanjima koja postavljaju poljoprivrednici iz cele zemlje.

Da li briga o selu podrazumeva otkupnu cenu krompira od neverovatnih 4 dinara po kilogramu u ivanjičkim selima? 

Da li se i kako brinete za 500 sela koja nemaju asfaltirani prilazni put?

Da li u brigu o selu spadaju i onih 2.000 koja nemaju svoju poštu, 3.000 koja nemaju ambulantu ili onih 86% sela u Srbiji u kojima je broj stanovnika u konstantnom opadanju?

Kako brinete za 200 sela, koja su opustela samo u prethodnoj deceniji usled migracije mladih u veće gradove i inostranstvo? 
Ministre Krkobabiću, ono što nije vaše ne možete ni da poklanjate. Te prazne kuće o kojima ponosno govorite su prazne upravo zato što nemate strategiju o razvoju sela, jer ni ne umete da je napravite. Generacije vrednih poljoprivrednika su hranile ovu zemlju pre vas i tako će biti i nakon pada režima od koga je vaša porodica videla veliku korist.

Poljoprivreda Srbije nije udobna fotelja u kojoj ste navikli da sedite. To je rad, odricanje i pre svega ljubav prema zemlji koja jeste naše najveće blago.

Za svako napušteno i ojađeno selo ćete odgovarati i u svako selo koje ste opustošili mi ćemo vratiti život, jer jaka poljoprivreda i zdravo selo jesu budućnost ove zemlje.

Dejan Bulatović, potpredsednik Stranke slobode i pravde

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati