Kolumne

Žarko Jokanović [ Izvor: Blic ]

11. 10. 2020. 17:53 5

Žarko Jokanović: Vladaru - bez Vlade

Vidim da te je potresao izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u evrointegracijama. I drago mi je što te je potresao, toliko – da čak ni svojim ledenim cinizmom i uobičajeno jadnim pokušajem duhovitosti, nisi mogao da sakriješ svoj bes što si označen kao kočnica Srbije ka Evropskoj Uniji. Rečenica da "Srbija nije napravila nikakav napredak kada su u pitanju izborni procesi i pravosudni sistem", konačan je dokaz da su i oni koji su se u EU pravili ludi - konačno videli da im korisni diktator na Balkanu i nije neki saveznik kojim se mogu podičiti.

Zato je za tebe ovaj izveštaj poput tek podešenog alarma, koji je počeo da jede tvoje vreme vlasti. Srušili su pijedestal koji si sam sebi napravio i sa koga svakodnevno kokodačeš kako živimo u tvom "Zlatnom dobu". Koje Evropljani opisuju konstatacijom: "Došlo je do smanjenja nezaposlenosti – ali je razlog obimno iseljavanje". Nokaut! Još kad se tome doda i njihovo zgražavanje zbog prekoračenja ovlašćenja policije i neregularnog izbornog procesa koji si zloupotrebio, kao i svaki put do sada – nije ti ostalo ništa drugo nego da nevoljno kroz zube procediš da su mogući vanredni parlamentarni izbori. Dakle, konačno si obelodanio ono što su znali svi oni koji su pametno bojkotovali tvoje izbore-bez izbora, unapred nameštene, pokradene, organizovane uz asistenciju kriminalaca i mafijaša i potpomognute tvojim medijskim čivavama, dakle glavnim polugama tvoje jadne vlasti, kojom jedino lečiš sopstvene komplekse i frustracije.

Dakle, biće novih izbora. Ali, ovaj put po novim pravilima - sadržanim u zahtevima opozicije koja je bojkotovala izbore. I ti sam vidiš koliko je tragikomična pokradena Skupština u koju si ugurao čopor svojih poslušnika, što iz redova tvoje strankomafije, to i iz redova tvojih "opozicionih" satelita. Kojima si hteo da zavaraš svet – a lupio si šamarčinu sam sebi. Šteta što nisi i jaču, mada se i od ove nećeš lako oporaviti. Dakle, ova jadna lažna Skupština mesecima posle izbora jedva je održala konstitutivnu sednicu, nije uspela da izabere ni predsednika, a ti si "jedva" prelomio da mandat za sastav nove vlade poveriš starom, dobrom poslušniku – do grla uronjenom u živo blato korupcionaških skandala i sukoba interesa. Što ti je korisno, jer ćeš moći da uhapsiš i neku veću zverku pred te buduće vanredne izbore, dokazujući da kriminal nije u tebi, nego oko tebe.

Mesecima posle lažnih izbora nemaš Vladu, koja je tebi samo običan dekor koji ne može da škodi. Tim pre, što ta uzaludna tvorevina, kroz usta ministara na papiru jedino služi da se divi carevom novom odelu, mada je svakoga dana sve očiglednije da je car go, dok svakodnevno dokazuješ ispravnost stare srpske poslovice: "Prazno bure jače zveči".

I dok se ti ludo zabavljaš u uverenju da si i dalje bitan, nezaobilazan i jedini – oni koji su opozicija celokupnom zlu koje si osam godina sadio, uzgajao i kalemio na sve što ti je došlo pod ruku, već sad bi morali da ti postave jasne uslove kako će izgledati ti vanredni izbori – na koje si prisiljen. Po tvojim naprednjačkim stranko-mafijaškim pravilima – svakako ne. Sa porobljenim medijima – svakako ne. Ali, da ne bude zabune, ti zahtevi moraju odmah da ti se ispostave. Jer, niko normalan neće pristati na tvoje nove vanredne izbore u kojima će pet dana moći da bude u medijima, znajući da ga na izbornom mestu čekaju zatamnjeni džipovi, štangle i crnokošuljaši sa fantomkama na kriminalnim njuškama.

Zato te pozdravljam tvojim tradicionalnim pozdravom:

Nova vlada – već ti pada!

Zauvek vaš poslušni građanin, Srba

P. S. Ova zemlja mora imati bar godinu dana normalnog života i očigledne slobode – da bi izašla na normalne izbore. Drugačije neće moći.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati