Zabava

Direktno.rs

07. 01. 2024. 19:05 1

"Čiko, je l' sav ovaj lebac tvoj": Pola veka od kultne replike, znate li ko ju je izgovorio? (VIDEO)

Ko god je gledao kultni film "Užička republika", a njih je ogroman broj, kao jednu od najupečatljivijih replika pamti scenu kada šestogodišnji dečačić izgovara "Čiko, je l' sav ovaj lebac tvoj?". Međutim, malo njih zna da je ove reči izgovorio scenarista Žarko Jokanović, inače suprug glumice Milice Milše, a koji se te scene i prisetio.

Uradio je to baš na dan kada je snimljena, pre tačno 50 godina, pa je na društvenim mrežama podelio i šta je sve prethodilo toj sceni.

- Na današnji dan, pre 50 godina, snimio sam prvu scenu u filmu "Užička republika". Imao sam šest godina. Tog jutra ustao sam pre zore. Bio je mrak. Baka Jela je spremala doručak u našoj garsonjeri u Titovom Užicu, dok je moja mama Slobica proveravala da li sam spreman. Kada me je izvela napolje, baka je prosula čašu vode za mnom - da sve teče kao voda - počeo je Žarko Jokanović na Instagramu, a onda i dodao:

- Bili smo uzbuđeni, jer sam krenuo na svoj prvi posao. Trebalo je da budem statista u filmu. Međutim, tog dana, jako sam se dopao reditelju Žiki Mitroviću i scenaristkinji Ani Mariji Car, zato što sam bio duhovit, svoj, potpuno opušten i slobodan. Istoga dana zamolili su mamu da dođe na sastanak. Ana Marija Car je želela da napiše jednu scenu za mene. Tražili su maminu saglasnost, ona je pitala mene i ja sam prihvatio.

- Te noći Ana Marija je napisala tu scenu i mi smo je snimili. To im se jako svidelo, pa je napisala još jednu. Kad smo je snimili, još jednu, pa još jednu i na kraju sam imao 12 scena u filmu. Ulogu koja nije uopšte postojala u prvobitnom scenariju. Sa Anom Marijom Car i Žikom Mitrovićem ostao sam prijatelj do kraja njihovih života, baš kao i sa mojim Petrom Prličkim i Ružicom Sokić. Zato ovaj jubilej posvećujem njima, mojoj mami i baki. Pola veka traje ova priča i pola veka ove scene žive svoj filmski život. I čini se da će: "Čiko, čiko je l' sav ovaj lebac tvoj?" i dalje biti jedna od omiljenih replika domaćeg filma. Pola veka... Malo li je - zaključio je Žarko Jokanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati