Kolumne

04. 04. 2020. 18:00 4

SUBOTOM U 18 Srđan Škoro: Kondom kampanja

Ana Brnabić je konačno javno priznala da je glupa i ograničena kao škola koju je završila u Americi. Rekla je da je u pitanju isključivo njena glupost što je na Vladi usvojen Zaključak o kompletnoj kontroli infromacija o stanju i posledicama sve teže zaraze od korona virusa u Srbiji.

Pošto je svojom glupošću uvela zvanično cenzuru, a kao rezultat toga brzometno i bezrazložno dobila hapšenje novinarke Ane Lalić zbog iznošenja činjenica o stanju u Kliničkom centru Vojvodine, brže bolje je ukinula sopstvenu odluku. I to kako je posebno naglasila, na “izričitu i direktnu molbu” predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ne zna se šta je gluplje zaista, sam čin uvođenja ili obrazloženje ukidanja.

No, dokaz da glupost ne stanuje samo u Ani Brnabić i Vladi Srbije koju predvodi već i u nevladinom sektoru, zašta se ovaj put postarao Milan Antonijević objavom na Tviteru u kojoj doslovce kaže: “Ponovo je vreme za dijalog na FPN, a vidi se već i nezadovoljstvo Vučića tim udvorištvom i besmislenih pitanja idolopokloničkih medija”.

Znači, po mišljenju ovog poznatog aktiviste za ljudska prava vreme je za dijalog, jer Vučić ne može da podnese toliko ulizištvo sopstvenih ulizica koje je instalirao u sve pore društva. Za direktora Fonda za otvoreno društvo vreme je za dijalog, jer je Vučić nezadovoljan pitanjima koje dobija i koja je prethodno sam dogovorio. Iz medija koje sam uređuje! Dakle, nečuveno! Ko bude pristao da ide na ikakav dijalog u režiji Milana Antonijevića i njemu sličnih, taj će biti zauvek izgubljen za politiku, i pritom ostati dokazano glup ko aktuelna premijerka.

Na sve to dr Branimir Nestorović, za Vučića i bratiju, neprikosnoveni “stručnjak”, ne prestaje da ide s televizije na televiziju i sablažnjava narod svojim sumanutim izjavama. Poslednja u nizu je bila kako je trenutno velika nestašica kondoma u svetu i da bi pandemija korone mogla izazvati bejbi bum. Prvo je reklamirao rasprodaju u Italiji sa obaveznim šopingom u Milanu, sada se prebacio na nešto mnogo konkretnije, nestašicu kurtona koja svakog ozbiljnog stručnjaka u ovakvoj situaciji može da zabrine. Pritom dr Nestorović ide sve vreme bez zaštitne maske i rukavica, ima više od 65 godina, ali to za njega ne predstavlja prepreku da se sve vreme slobodno kreće, jer biti Vučićeva dvorska luda u ovakvoj situaciji nije lako. Čak je i gotovo do juče smireni dr Kon oboleo od "Nestorović virusa".

Tako da je u Srbiji svakim danom sve teža situacija u svakom smislu. Iako je Ana Brnabić postala merna jedinica za glupost, dr Nestorović sve čini da otme Vučiću priliku da i dalje bude merna jedinica za ludost.

Ono što javnost Srbije dodatno brine je zašto se čuvena Vučićeva opozicija oličena u Srbiji 21 uopšte ne oglašava. Ako su im već skupili i poklonili potpise, a sada znamo da je to bilo u vreme kad je korona uveliko stigla u Srbiju, nije to valjda razlog da se prave kao da ih čak ni dolazak kineskih stručnjaka ne zanima. Primetno ćute i svi ostali koji su se prijavili u dogovoru sa Vučićem da učestvuju na izborima kojih nema i koji to nisu. Jasno je da oni osećaju pre svega demokratsku potrebu da podrže sve što Vučić pomisli, pa ipak, zar ne misle da je osnovni red, da se makar pro forme oglase povodom hapšenja novinarke Ane Lalić ili hapšenja i presude mladoj Jovani Popović iz Kikinde. Nisam nešto primetio da se bilo gde oglasila čuvena borkinja za ženska prava Gordana Čomić. Njena potreba za oglašavanjem je očigledno imala svoj krešendo dok je stavljala svoje ime na listu Srbija 21. Tu, nažalost, počinje i prestaje sva borba za evropsku i modernu Srbiju. Bar kako je oni vide.

Ako je verovati dr Nestoroviću da u svetu vlada velika nestašica kondoma, u tom domenu ne moramo da strahujemo, jer u Srbiji bar kurtona ima za izvoz. Uostalom, viđamo ih svaki dan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Da odigramo jednu partijicu?

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati