Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kolumne

Boško Obradović

28. 03. 2020. 09:03 1

VIKEND KOLUMNISTA DIREKTNO 21 godina od Vučićevog useljenja u državni stan

Za svojih 50 godina Aleksandar Vučić nikada nije bio u radnom odnosu mimo politike i skoro 30 godina se nalazi na različitim funkcijama na koje ga je postavila partija kojoj je ranije pripadao ili je sada predvodi.

Narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije od 1993. godine, SRS direktor hale "Pinki" u Zemunu, ministar informisanja, u tri mandata savezni poslanik pre i posle 2000, ministar odbrane, potpredsednik vlade, predsednik Vlade u dva mandata, predsednik Srbije... Stalno i isključivo na partijskoj funkciji i državnoj plati. Od koje sigurno ne može da živi ovako kako živi: skupo se oblačeći, finansirajući privatno školovanje svoje dece ili kupujući luksuzna vina... 

Ovih dana bi trebalo obeležiti 21 godinu od kada je od Vlade SPS-SRS ministar Vučić dobio na poklon državni stan dok su vojnici, policajci i građani ginuli pod NATO bombama. Кao što su najgori zakoni o radu doneti u vreme vlasti Socijalističke partije Srbije, a penzije smanjene i otete penzionerima u vreme vlasti Partije ujedinjenih penzionera Srbije, tako se izdaja Кosova i Metohije odvija u vreme vlasti SPS i SNS koje se predstavljaju u javnosti kao etaloni patriotizma.

 

Svoj dolazak na vlast SNS duguje spremnosti da za 180 stepeni promeni svoju radikalsku ideologiju i politički program i prihvati priznanje nezavisnosti lažne države Кosovo. Prvi deo obećanja koje su dali svojim zapadnim mentorima da bi dobili podršku za dolazak na vlast 2012. godine naprednjaci su platili potpisivanjem antiustavnog tzv. Briselskog sporazuma 2013. godine, a drugi deo treba da bude isplaćen potpisivanjem "sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine" kojim bi vlast SNS i SPS priznala lažnu državu Кosovo i na taj način omogućila ulazak Кosova u UN. 

Aleksandar Vučić je bio taj koji je pregovore između Beograda i Prištine sa tehničkog nivoa podigao na nivo dva premijera i potom dva predsednika. U oba slučaja radi se o njemu i ratnom zločincu Hašimu Tačiju sa kojim već godinama tajno pregovora o priznanju lažne države Кosovo, a onda i razgraničenju. Zato mu je toliko stalo da se kakvi-takvi izbori održe pre tog potpisa kako bi mogao da kaže da je sve regularno.Međutim, ako su ti izbori nedemokratski, ako na njima ne učestvuje kompletna opozicija, ako opozicije nema u budućem sazivu Narodne skupštine - bilo kakva odluka o Кosovu i Metohiji neće biti ni legalna ni legitimna i mora biti poništena odmah po Vučićevom padu sa vlasti. To brine i njega i njegove zapadne mentore, koje posle Londona, Berlina i Brisela sada pokušava da nađe u Vašingtonu. 

 

Postavlja se pitanje zašto Vučić nikada nije zatraži povratak do 1000 vojnika i drugih pripadnika srpskog državnog osoblja na КiM, što nam sleduje po Rezoluciji 1244 SB UN? Zašto pregovore iz Brisela sada izmešta u Vašington, a ne traži povratak pregovora tamo gde im je i jedino pravo mesto – u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija?Onaj državni stan koji je Vučić dobio u ratno vreme samo je jedna od sedam nekretnina u ukupnoj vrednosti većoj od milion evra kojima raspolaže porodica Vučić u Beogradu. Mislite o tome dok u vanrednom stanju ukidaju Narodnu skupštinu, nastavljaju sa predizbornom kampanjom SNS i mogu da nam rade šta hoće. Ovo što sada imamo je ideal vlasti ka kome su oduvek težili. Jer, ko je spreman na izdaju Кosova i Metohije zarad dolaska na vlast ili opstanka na vlasti – taj je spreman na sve!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Kolumna


Usklađivanje

Zoran Živković [17.01.2022.]


Anketa

Šta posle referenduma?

Rezultati

Video dana

Zaostala petarda