Kolumne

[ Izvor: Živan Haravan ]

30. 08. 2024. 07:16 37

Vulin na "merama"

Aleksandar Vulin je vrlo "nestašno dete" Aleksandra Vučića. Dok je bio na čelu BIA otvoreno se eksponirao kao saradnik jedne strane države i njene bezbednosne službe, a što je nezabeleženo u istoriji da čovek sa takve pozicije vlasti otvoreno radi u korist nečijih, tuđih, interesa.

Ali, naivno je verovati da je ta država i njena tajna služba u potpunosti investirala svoje poverenje u čoveka takvog kova. Oni pomno prate svaki njegov korak, jer, dobro znaju da neko ko je u stanju da im bude slepo poslušan, može lako da bude zavrbovan i od neke druge strane države i njene službe. Jer, takva mu je narav. Zato, postoje odgovarajuće mere, te je Vulin, najverovatnije, na merama onih za koje, otvoreno radi.

Vulin je, po svemu sudeći, na merama i druge strane države i njene tajne službe. Zar nije simptomatično što se, do pre neki dan, javno hvalio kako je on lično autor spiskova domaćih izdajnika i stranih plaćenika i lica kojima je zabranjen ulazak u Srbiju, a samo par dana, nakon posete Srbiji šefa tajne službe druge države, Vulin "menja ploču" i kaže da spiskove nije pravio on nego da su to radili neki državni organi?! To će reći da je Vulin na merama i poslušnik još jedne strane države i njene tajne službe. I pored zvaničnog saopštenja da je pod sankcijama zbog umešanosti u međunarodni kriminal, Vulin je viđen, na nekom prijemu, u dvorištu ambasade, upravo te države?! Da li je bio priveden ili je došao dobrovoljno, neka se time bavi ona država i njena služba sa početka ovog teksta.

Vulin je, verovatno, pod merama i BIA. To što je za par dana "promenio ploču" pa porekao da je on pravio one spiskove, nije li to implicite optužba da je autor tih spiskova njegov šef Vučić?

Orlić čeka savet i instrukcije jednog od Aleksandra. Naravno, sadržaj ovog, olabavljenog, teksta je šaljivo intoniran. A, u svakoj šali krije se neka istina.

Živan Haravan

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 37

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati