Kolumne

21. 03. 2020. 18:00 0

SUBOTOM U 18 Srđan Škoro: Pošast

Pandemija koja je zahvatila ceo svet je strašna, opasna, uznemirujuća, opominjuća, ali pošast koja je paralelno s koronom okupirarala Srbiju, je mnogo jezivija i podmuklija, a oličena je u vlasti SNS. Zahvaljujući toj pošasti koja je kompletno razorila društvo, sve institucije, zagadila bukvalno sve pore sistema, dovodeći i promovišući nestručne, nesposobne i bahate ljude da upravljaju našim životima.

 

Zato smo doživeli da nam se nekakva premijerka Ana Brnabić za koju niko nikad nije glasao, niti bi, objašnjava da je za koronu i njen razvoj lična odgovornost u pitanju. Da će  građani biti krivi ukoliko se bude raspao zdrastveni sistem Srbije. Ej, bre! Na čelu tog zdravstvenog sistema se nalazi ministar zdravlja koga su njegovi drugari iz zemunskog klana nazvali od milja dr Smrt. Jel, taj Lončar dobio, čitaj zaradio, stan od izvesnog Sretka Kalinića, beskrupuloznog ubice „zemunaca“ koji se proslavio time što je ubijene mleo u mašini za mlevenje mesa?

Onog trenutka kada je neko postavio dr Lončara na mesto ministra zdravlja tada se sistem raspao. Skroz. Tog trenutka svakom stručnjaku iz oblasti zdravstva je javno poručeno da napusti zemlju što pre. Ko može da ima ikakve iluzije sa Lončarom i ekipom. Zato nikog i ne čudi što su lekari i medicinsko osoblje koje je ostalo u Srbiji potpuno nezaštićeni u borbi sa opasnom koronom. Nemaju ni maske, a kamoli skafandere koji su obavezni. Zbog toga nas je deo te i takve Lončareve struke ubeđivao da se ide u šoping u Milano, da bi nas samo nekoliko dana kasnije predsednik uveravao kako je virus u Srbiju upravo došao od onih koji su bili u Milanu.

 

Onog trenutka kad je na mesto ministra finansija došao Siniša Mali, čovek koji je odgovoran za nezakonito rušenje u Savamali, krađu doktorata, sticanje 24 stana u Bugarskoj, optužbi da je zlostavljao rođenu suprugu, koga je i sam Vučić nazvao komplentnim idiotom, zato što je u Savamaloj rušio noću, a ne danju, tog trenutka se raspao sistem.

Onog trenutka kad je na čelo vojske došao za vojsku nesposobni Aleksandar Vulin, naša vojska je postala marioneta jedne stranke i njihove kreature koju je mogla samo Mirjana Marković da voli i tetoši. Tog trenutka se sve raspalo, jer ni za Vulina nikad niko normalan nije glasao, niti će ikada.

Onog trenutka kad je na čelo policije došao Nebojša Stefanović zvani Slina, tog časa je policija kao služba ponižena do krajnjih granica, pa sada bez adekvatne zaštite mora da juri po gradovima i parkovima penzionere, beskućnike i sve one koji se ne pridržavaju uvedenog policijskog časa. Postavljenjem Sline omogućeno je njegovom tati da postane jedan od najvećih trgovaca oružjem na ovim prostorima. I tada, se sistem raspao.

I ovako možemo unedogled. Za svako ministarsko mesto. Za svaku funkciju od predsednika države, pa nadole. Utoliko je Srbiji teže, jer mora istovremeno da se bori sa dve pošasti od kojih se ne zna koja je opasnija. Možda će konačno i Evropa suočena sa koronom shvatiti kakva je vlast u Srbiji i kako se ponaša prema sopstvenim građanima.

Maski za koronu nema. Sve maske su pale. Jedina odgovornost koji građani imaju je činjenica da su dozvolili da ovakvi ljudi vladaju Srbijom i odlučuju o našim životima. Zato iskoristite ovo vanredno stanje da maštate maksimalno i zamišljate kako bi ova naša divna zemlja bila drugačija, bolja i lepša bez likova iz vlasti koje gledamo neprestano već osam godina. Mašta sama po sebi nije dovoljna. Potrebna je opšta molitva, za sve one koji će to sigurno dočekati čim prođe korona, a posebno za one koji to, nažalost, neće moći da vide i dožive.

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati