Izbori 2024

[ Izvor: Južne vesti ]

28. 05. 2024. 13:41 16

Šešelj GLAVNA ZVEZDA kampanje SNS-a u Nišu

Kolekcije olovki, upaljača, notesa i cegera građani tradicionalno upotpune tokom izbornih kampanja. Nezadovoljni natpisima i likovima na njima, neki ih bace ili ostave na klupi. SNS je ove godine otišao korak dalje - delili su knjige, pa i Šešeljeve. U funkcionerskoj kampanji su delili zahvalnice Opštine Medijana na SNS štandovima, a u svojim prostorijama pružali i besplatne pravne savete.

- Grad je odlučan da pomogne da porodilište bude opremljeno - rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kada je prisustvovala i obeležavanju "bebi parking mesta" u Zetskoj ulici.

 Različitim povodima deci je delila paketiće, a brojni građani tvrde da su im SNS aktivisti kucali i na vrata ili ih zvali telefonom da provere za koga će da glasaju.

U promotivnim spotovima, koji su kasnije objavljivani na na zvaničnom Fejsbuk profilu gradonačelnice, pojavljivali su se neki ljudi i sasvim slučajno. To im se uopšte nije dopalo.

- Kakve veze ovo sve sa početka snimka ima sa SNS-om? Pitam, jer sam i ja na ovom snimku… Niste vi pozivali na ovo, jer da jeste, bili bi autobusi, a ne običan narod… Bez obzira na opredeljenje, možda sam i ja za SNS, ovo je glupo što ste iskoristili, jer ono što je prekjuče bilo vam ne daje za pravo da koristite kao politički materijal - napisala je Nišlijka, a prenose Južne vesti.

Na takvim snimcima su i brojni meštani kojima su naprednjački aktivisti nosili pakete da ih iznenade, kao i njihove sobe i dvorišta.

Sa druge strane, na Instagram nalogu OO SNS Niš - Palilula, objavljeno je kako je Vojislav Šešelj, lider radikala, delio knjige okupljenima, te se stekao utisak da je jedna od glavnih ličnosti u kampanji u ovom gradu.

U prostorijama Opštinskog odbora SNS Medijana organizovali su i besplatne pravne savete građanima, a na zvaničnim profilima SNS se pohvalio i čišćenjem Palilule, što je inače redovan posao JKP Mediana i što su njeni radnici u tom videu i radili.

Niš su proteklih nedelja zvanično posetili brojni ministri - Irena Vujović, Ivica Dačić, Maja Popović, Jelena Žarić Kovačević, Darko Glišić, kao i predsednik Vlade Miloš Vučević.

Gradonačelnica svih građana?

Sotirovski je kao gradonačelnica trebalo da prisustvuje i predavanju predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti u Nišu akademika Zorana Kneževića, ali je otišla odmah nakon što je dala izjave za medije, pa je stolica rezervisana za nju ostala prazna.

Još pre nekoliko meseci gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski potpisala je svoj zvanični Fejsbuk profil samo kao "zvanična stranica". Do tada je stajalo "gradonačelnica", a u opisu stranice i "članica Predsedništva SNS".

Tako je mogla da objavljuje i ono što se tiče stranke kojoj pripada, pa i da poziva ljude da glasaju za Srpsku naprednu stranku, a da se istovremeno hvali onim što su iz Grada Niša postigli i uradili za građane.

Osim opisa, promenila je i profilnu sliku - najpre je to bio predsednik Srbije i doskorašnji predsednik SNS Aleksandar Vučić, a sada je natpis "Aleksandar Vučić - Niš sutra - 1".

Iako je i dalje gradonačelnica svih građane, njene objave se sada uglavnom odnose na stranačke aktivnosti, podršku Vučiću, novoj niškoj ministarki Jeleni Žarić Kovačević, Milošu Vučeviću i uopšte naprednjacima, kao i na pozive ljudima da zaokruže broj jedan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Odličan kostim

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati