Izbori 2024

Direktno.rs

17. 04. 2024. 16:49 1

POKS: Vlast odgovorna zbog propasti razgovora o izbornim uslovima

"Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), koji je deo koalicije NADA, nije danas učestvovao na razgovorima vlasti i opozicije, jer nije video elementarnu volju od strane državnih zvaničnika da se normalizuju izborni uslovi, već umesto toga kupovinu vremena da se ništa suštinski ne bi promenilo", navodi se u saopštenju POKS-a.

- Razgovori su propali jer vlast ne želi da primeni preporuke ODIHR pre izbora, nego tek posle izbora. Svima je jasno da nepravilnosti ima toliko da ih je nemoguće ispraviti do 2. juna, već da je realan rok na jesen. Logičan je odgovor opozicije da neće da učestvuje u još jednoj izbornoj prevari koja se sprema od strane vlasti, da opet glasaju birači koji žive u trafostanicama i po trista njih u jednom stanu. Vlast želi da opozicija učestvuje na trci od sto metara, a da oni počnu od pedesetog metra. U tome nećemo učestvovati dokle god ne budemo imali jednak start - izjavio je predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović.

- Činjenica da je prve razgovore oko ispunjavanja preporuke ODIHR vlast započela tek dva dana pre raspisivanja izbora dovoljno je govorila o njihovoj iskrenosti da se izborni uslovi normalizuju i sada su nas doveli u situaciju da je vreme za poboljšanje jednostavno potrošeno. Jedino rešenje koje je prihvatljivo za sve je da se izbori odlože za jesen, a da do tada zajedno radimo na fer i demokratskim izbornim uslovima - dodao
je Mihailović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati