Izbori 2024

Direktno.rs

29. 03. 2024. 22:53 2

"Sa Brnabić možemo da razgovaramo samo o implementaciji ODIHR preporuka"

Narodna poslanica Srbija centra dr Tijana Perić Diligenski izjavila je povodom sednice kolegijuma Skupštine Srbije u da su izborni uslovi jedina tema oko koje se može razgovarati sa Anom Brnabić.

- Ovo je početak razgovora. Mi smo kao država u dubokoj institucionalnoj krizi, institucije su blokirane, nema podele vlasti, ne postoji vladavina prava. Možemo da razgovaramo isključivo o implementaciji ODIHR preporuka - rekla je Perić Diligenski u emisiji Među nama.

Ona je objasnila da je glavni uslov za izlazak na predstojeće izbore da se otvori birački spisak.

- Neophodna je eliminacija tzv. mrtvih duša, da se preveniraju fantomski birači i izborna nomadologija. Ista matrica se ponovo ponavlja o čemu svedoče slučajevi Male Krsne, Kovina, Niša ili Vranja. Takođe je neophodno da se odblokiraju mediji i spreči funkcionerska kampanja - rekla je narodna poslanica i dodala da je bojkot izbora, za opoziciju, poslednja opcija.

Komentarišući izjave Aleksandra Vučića da su "teški dani pred Srbijom".

Perić Diligenski je istakla da građani "teška vremena žive svaki dan od kako je Vučić politici, a naročito od kako je postao predsednik".

- Vučić nas je doveo u teška vremena svojom iracionalnom politikom. Večerašnjim obraćanjem on hoće da skrene pažnju sa prijema KiM u Savet Evrope iako je on to dozvolio Ohridskim sporazumom - navela je ona.

- Ukoliko Srbija izađe iz Saveta Evrope što je pompezno i melodramski najavljivao Aleksandar Vučić to sa sobom nosi posledicu nemogućnosti da građani Republike Srbije podnose predstavke Evropskom sudu za ljudska prava - smatra Perić Diligenski.

Perić Diligenski se osvrnula i na konstitutivnu sednicu Narodne skupštine.

- Očekivala sam neadekvatan rečnik. Profesor Radenović očigledno ne poznaje način funkcionisanja političkog života. Kršio je kako Poslovnik tako i proceduru. Pored njega je sedeo generalni sekretar koji bi trebalo da je pravno pismen i neutralan, što nikako nije biio - zaključila je Perić Diligenski.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati